Tillidsrepræsentant i Tican: Det var lidt af en bombe for os

Slagterimedarbejderne i Tican Thisted havde vænnet sig til tanken om at skulle hedde Danish Crown, men det var lidt for tidligt.

Her ses Tican-slagteriet på havnen i Thisted. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Selvom kantinen på slagteriet Tican i Thisted var fyldt til bristepunktet mandag morgen, var der alligevel musestille, da Ticans øverste direktør tog ordet.

Direktøren fortalte nemlig ikke det, slagterimedarbejderne havde forventet; han aflyste således de fusionsplaner, der havde været på tale i syv måneder, og i stedet præsenterede han sine medarbejdere for en ny fusion.

- Vi var meget, meget sikre på, at aftalen med Danish Crown ville gå igennem, så det var lidt af en bombe, da han fortalte, at vi skal til at samarbejde med Tönnies, siger Peter Uve Andersen.

Vi er optimister

Fusionsplanerne mellem Danmarks to største slagterier, Danish Crown og Tican, gik mandag morgen i vasken. I stedet køber den tyske slagterigigant Tönnies danske Tican, som det seneste år har været i dybe økonomiske vanskeligheder.

Umiddelbart skulle man tro, at det ville skabe røre på slagteriet, men det gjorde det ikke i Thisted.

- Ud fra det, vores direktør fortæller os, så er vi fandeme optimister. Tönnies synes, at Tican er et supergodt brand, og det kan vi kun være enige i. Vi tror, at det her er med til at sikre vores arbejdsplads, siger Peter Uve Andersen.

Der blev klappet igennem

Tönnies har været i Danmark i nogle år, men indtil nu har de været begrænset af kun at have haft ét slagteri, nemlig svineslagteriet SP Pork, der ligger mellem Kolding og Esbjerg.

Men det faktum, at den tyske gigant kender til Danmark, skaber tryghed, fortæller Peter Uve Andersen.

- De kender det danske marked og overenskomsterne. Det betyder, at der ikke kommer nogen overraskelser.

Også kollegerne var tilfredse med beskeden, selvom den kom som en overraskelse, siger tillidsrepræsentanten:

- Da vores direktør var færdig med at fortælle, fik han en usandsynlig stor klapsalve. Der blev virkelig klappet igennem i kantinen, og det sker ikke ret tit på Tican.