Tivoli skal finde ny topchef efter 23 år

Lars Liebst, administrerende direktør i Tivoli, trækker sig, men først når hans afløser er fundet.

Lars Liebst, administrerende direktør for Tivoli, vil sammen med selskabets bestyrelse finde sin afløser på direktørposten. (Arkivfoto) (Foto: © Thomas lekfeldt, Ritzau Scanpix)

Tivoli skal for første gang i mere end to årtier til at finde sig en ny topchef.

Lars Liebst, som har været administrerende direktør i Tivoli siden 1996, og bestyrelsen er enig om at indlede et generationsskifte, oplyser Tivoli i en meddelelse til fondsbørsen.

- Bestyrelsen for Tivoli har netop vedtaget en ny strategi, som jeg sammen med Tivolis bestyrelse, chefer og medarbejdere har arbejdet på i et år, og det er en god anledning til at give stafetten videre.

- Jeg har aftalt med bestyrelsen, at jeg fortsætter, indtil min afløser er på plads, oplyser Lars Liebst.

I de første ni måneder af indeværende år har Tivoli tjent 169,4 millioner kroner før skat. Det er en del mere end de 51 millioner kroner, som parken tjente i samme periode året før.

For helåret venter Tivoli et resultat før skat og efter ekstraordinære poster i niveauet 220 millioner kroner. Lykkes det, vil det være det bedste resultat nogensinde i de 176 år Tivoli har eksisteret.

Internationalt anerkendt brand

- Lars Liebst afleverer en virksomhed i topform, som er på vej mod sit bedste resultat nogensinde. Tivoli er Danmarks største turistattraktion, og under hans ledelse har haven udviklet sig til et internationalt anerkendt brand, siger bestyrelsesformand, Tom Knutzen.

Sidste år oplevede Tivoli en stigning på 11 procent i antallet af gæster, i og med at 4,85 millioner gæster besøgte forlystelsesparken.

Det større besøgstal skyldtes blandt andet, at Tivoli har åben i alle fire kvartaler. Samlet havde parken åbent i 282 dage sidste år.

/ritzau/