Tjek din mail i toget

DSB indleder forsøg med trådløst internet i togene. Foreløbig dog kun mellem København og Korsør og kun på 14 afgange dagligt.

Hvis ordningen er en succes, vil der komme permanent adgang til internettet på strækningen mellem Århus og København i 2009. (Foto: surely © Stock xchng)

I de kommende tre måneder kan du være heldig at finde et trådløst netværk, når du åbner den bærbare computer i toget.

Forsøget med trådløst internet i togene sker på strækningen mellem København og Korsør på udvalgte afgange i morgen- og eftermiddagstrafikken.

I alt får 14 afgange dagligt internetdækning.

Rejsetid kan være arbejdstid

- Flere kundeundersøgelser har vist, at vores kunder efterspørger internetadgang, mens de rejser med tog. Ved at tilbyde servicen kan vi folde togrejsen ud til at blive mere end blot transport mellem A og B, fordi rejsetiden kan udnyttes mere effektivt. For vores mange tusinde daglige pendlere betyder det, at arbejdsgiveren bedre vil kunne acceptere, at rejsetid også kan være arbejdstid, siger salgsdirektør i DSB, Bjørn Wahlsten.

Det er TDC, der står for netværket i togene. Hvis pilotprojektet forløber efter planen, vil der komme internet på hovedstrækningen mellem København og Århus i starten af 2009.

Facebook
Twitter