Tjen lette momspenge på køb udenfor EU

Det er muligt at få refunderet momsen på indkøb foretaget uden for EU, som for eksempel i Norge, Island, Tyrkiet, USA og Asien.

Det er muligt at få refunderet momsen på indkøb foretaget udenfor EU, som for eksempel i Norge, Island, Tyrkiet, USA ogAsien.

En CD købt i Singapore og en sweater fra Lillehammer kan nemtblive billigere, hvis den forretning, du handler i, er udstyret medet TAX FREE-shopping skilt i vinduet, skriver Forbrugerrådet i enpressemeddelelse.

Følgende krav skal opfyldes

Momsen kan refunderes, hvis man som EU-borger har rejst uden forEU. DEr skal være købt for et bestemt beløb, der, der svinger fraland til land.

Tilgengæld kan man så i afrejselufthavnen eller på kontorer påturiststederne få penge med i hånden - og det oftest i valgfrivaluta, så du ikke står med en håndfuld argentinske pesos på vejhjem til Danmark.

Forbrugerrådet har undersøgt området i april 2003, og her vartilbagebetalingen (inden et lille gebyr) på 6,5 procent af varenspris i Canada, cirka 15 procent for varer købt i Tyrkiet og lidtunder 20 procent for varer købt i Island eller Norge.

Sådan gør du

- Når du handler, så skal du være opmærksom på skiltet TAX FREE -shopping. Skiltet findes i 210.000 butikker verden over. Bed om atfå et TAX FREE bevis på dit varekøb.

- Når du forlader landet, så vis dine varer og kvitteringer tiltolderne, der står ved afrejse i lufthavnen. Her får du så etstempel på dine kvitteringer.

- Henvend dig på et kontor, hvor du kan få momsen udbetalt.Disse kontorer ligger ofte i forbindelse med store lufthavne ellerandre turiststeder.

Facebook
Twitter