Tjen penge på at leve sundt

Det lyder som en dårlig reklame, men det er ganske vist. Der er rigtigt mange penge at tjene, hvis man som pensionskunde lever sundere og dyrker motion. Det viser erfaringer fra pensionsselskabet Pensam.

Det lyder som en dårlig reklame, men det er ganske vist. Der er rigtigt mange penge at tjene, hvis man som pensionskunde lever sundere og dyrker motion. Det viser erfaringer fra pensionsselskabet Pensam. (© stock.xchng)

Flere og flere pensionsselskaber er begyndt at opfordre deres kunder til at dyrke motion.

Det giver to fordele - kunden får en større pension udbetalt, og samfundet og pensionsselskabet sparer en masse penge.

Forbyggelse

Et af de selskaber, som i mange år har opfordret kunderne til at leve sundere og dyrke motion, er pensionsselskabet Pensam, som lige har afsluttet en stor motionskampagne blandt sine kunder. Målet er forbyggelse.

Og det er ganske enkelt en god forretning både for kunderne og pensionsselskabet, fortæller direktør i Pensam Helen Kobæk,

- Vi kan se at i 1990 havde vi 0,6 procent af vores medlemmer som var tvunget til at gå på førtidspension. I 2007 var det tal kommet ned på 0,4 procent af vores kunder. Helt kontant betyder det at vi har sparet penge og det har vores kunder også, som nu i stedet kan indbetale de sparede penge på deres pensionsopsparing.

Store beløb sparet

Og det er ikke små beløb det koster, når nogen går på førtidspension og altså forlader arbejdsmarkedet, før tid. Beregninger fra Pensam viser, at den samlede udgift løber op i fem millioner kroner.

Heraf koster det den enkelte kunde 1 million kroner i tabt pensionsopsparing. Pensam må betale omkring 1,2 millioner kroner. Og den største regning går til staten det koster nemlig staten omkring 3 millioner kroner.

Staten taber mest

Og i den sidste regning er slet ikke medregnet udgifter til hospital, og eventuel behanling, ej heller er det tab, som samfundet får i form af en person mindre i arbejdsstyrken.

Så bundlinien er klar. Alle vinder på det. Derfor er mange pensionsselskaber i dag også i gang med at tilbyde motion i en eller anden form til deres kunder. For eksempel ved at give rabat til fitness centre eller andre motionsformer.