Top-Toy-ansatte fyret: Her har Salling ledige job - men de fleste er til unge

60 procent af alle Salling Groups jobtilbud i Danmark er målrettet elever og unge under 18 år.

Medmindre Top-Toys fritstillede medarbejdere har tænkt sig at flytte til udlandet, er der tale om omkring 1.000 ledige stillinger i Danmark hos Salling Group.

Var det noget med en stilling som pakkerimedarbejder, vinsælger eller gourmetslagterelev?

Jobtilbud er der masser af hos Salling Group, der i dag for et ukendt beløb har valgt at købe rettighederne til legetøjskæden BR og modervirksomheden Top-Toys danske varelager.

De omkring 1.200 medarbejdere hos BR og Toys'R'Us har Salling Group dog ikke valgt at tage med i handlen.

- Der er ikke tale om en egentlig virksomhedsovertagelse af medarbejdere, lokaler og bygninger, siger Mads Hvitved Grand, der er pressechef for Salling Group.

Til gengæld har Salling Group en forhåbning om, at der er mulighed for at ansætte nogle af de tidligere Top-Toy-medarbejdere hos virksomheden.

- Heldigvis, kan man sige, så har vi 1.500 ledige stillinger i Salling Group, og der er absolut muligheder for de meget kompetente Top-Toy-medarbejdere, som befinder sig i den her uheldige situation, siger han.

Godt 1.000 ledige job i Danmark

De 1.500 ledige stillinger dækker dog over jobopslag i både Tyskland, Polen, Sverige og Danmark, fremgår det af Salling Groups jobbank.

Så medmindre Top-Toys fritstillede medarbejdere har tænkt sig at flytte til udlandet, er der tale om omkring 1.000 ledige stillinger i Danmark.

Det er især Salling-butikker som Føtex, Netto og Bilka, der lige nu mangler arbejdskraft, og her håber Mads Hvitved Grand, at nogle af Top-Toys medarbejdere kan passe ind.

- Vi vil gerne gøre mere ud af legetøjssalget i vores butikker, og der kommer de jo med en masse erfaringer. Så det er bare med at søge et job hos os, siger han.

Ser man på titlerne for de enkelte jobopslag, er mere end halvdelen af alle Salling Groups jobtilbud i Danmark dog målrettet elever og unge medarbejdere under 18 år.

Havde håbet på bedre aftale

Fagforbundet HK er lige nu i fuld gang med at hjælpe de 1.200 fristillede ansatte fra BR og Toys'R'Us med at finde nyt job.

Det ærgrer HK Handel, som er legetøjs-medarbejdernes fagforening, at Top-Toys medarbejdere ikke kom med i købsaftalen.

Aftalen kunne være endt bedre, siger formand for HK Handel, Per Tønnesen.

- Jeg havde gerne set, at der var fundet en løsning, så BR og Toys'R'Us havde kunnet fortsætte som selvstændige virksomheder, og at man dermed også havde sikret alle medarbejderne jobs, siger han.

I dag har HK Handel indkaldt lokalt til informationsmøder. Blandt andet i Aalborg. Her er HK især bekymret for de butikselever, der nu har mistet deres praktikplads, fortæller formand for HK Handel i Nordjylland, Kate Ziegler.

- I forbindelse med konkursen er der selvfølgelig også nogle elever, der er kommet i klemme, fordi de har mistet deres elevplads, og jeg håber da i den grad, at der står nogle arbejdsgivere klar derude, siger hun.