Topchef Kåre Schultz forlader Lundbeck efter to år på posten

Lundbeck har sat gang i arbejdet med at finde en ny topchef. Kåre Schultz forlader selskabet.

Lundbecks administrerende direktør Kåre Schultz fik et tilbud fra Teva Pharmaceutical Industries, som han "ikke kunne sige nej til". (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Den danske medicinalvirksomhed Lundbeck skal have ny topchef.

Lundbecks nuværende topchef, Kåre Schultz, fratræder sin stilling. Han har fået nyt job som administrerende direktør i Teva Pharmaceutical Industries. Det oplyser Lundbeck.

Selv forklarer Kåre Schultz sin beslutning således.

- Jeg fik bare et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til, som administrerende direktør i et af verdens største medicinalvirksomheder, siger Kåre Schultz i en pressemeddelelse.

Selskabet har sat gang i processen med at finde en ny topchef, og indtil videre fortsætter Kåre Schultz på posten.

- Kåre forlader Lundbeck på et tidspunkt, hvor selskabet står i en stærk position, og hvor strategien er helt klar, siger Lars Rasmussen, formand for bestyrelsen, i en meddelelse til fondsbørsen.

- Bestyrelsen er meget tilfreds med den strategiske retning og selskabets udsigter og ser ingen grund til foretage nogle ændringer. Bestyrelsen ønsker Kåre alt det bedste i hans fremtidige virke.

Kåre Schulz blev i maj 2015 administrerende direktør for Lundbeck. Han kom fra et topjob i Novo Nordisk, hvor han blev regnet for kronprins.

Den afgående topchef har været glad for tiden i Lundbeck.

- Lundbeck er et unikt selskab, og i år er vi på vej til at levere det bedste finansielle resultat nogensinde.

- Fremtidsudsigterne er positive, vi har høj profitabilitet og vil generere et stærkt cash flow mange år fremover, og jeg kunne let se mig selv fortsætte i Lundbeck i en årrække, siger han.

/ritzau/