Topdanmark får overskud på 1,8 mia. kr.

Topdanmark får overskud på knap to milliarder. Det er færre skader, der driver resultatet frem.

Topdanmark kom ud af 2012 med et overskud på 1,8 milliarder kroner efter skat - en stigning på 78,2 procent i forhold til året før, viser selskabets regnskab.

Samlet fik Topdanmark 11,9 milliarder kroner ind fra kunderne i præmier.

Det er især færre skader, der skaber den store fremgang i forsikringsselskabet. Her gik bundlinjen frem med en milliard kroner til 2,1 milliarder kroner.

Færre skybrudsskader

2012 var et år, hvor danskerne ikke havde de store vejrskader som storme og oversvømmelser. Og det luner hos forsikringsselskabet.

- Omfanget af skybrudsskader lå under det normale niveau. Dette gælder både storm- og skybrudsskader, som udgør de største vejrligsrelaterede risici, skriver Topdanmark i regnskabet.

Resultatet efter skat er det bedste resultat for virksomheden nogensinde. Og direktør i Topdanmark Christian Sagild siger, at det er ekstraordinært.

- Vores kunder har været forskånet for voldsomme vejrligsskader. 2012 har ikke budt på de stormskader, skybrudsskader og sneskader som vi forventer et normalt år fører med sig, siger Christian Sagild i en kommentar til regnskabet.

Prisstigninger ikke årsagen

Han påpeger, at Topdanmark ikke har fået overskuddet som resultat af prisstigninger.

- Det flotte resultat skyldes først og fremmest, at vores investeringsafkast er fordoblet i forhold til 2011, men også at vi på forsikringsdriften har fremgang, lyder det fra direktøren.

Christian Sagild oplyser, at der har været en stigende nettotilgang af kunder fra stort set alle vore konkurrenter.

- Det bekræfter os i, at vores priser er konkurrencedygtige, og i at vores ved-varende arbejde med at gøre kundeservicen endnu bedre betaler sig, siger direktøren.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk