Trods coronakrise: Forligsmand vil have hastet de sidste OK-aftaler i hus

Lørdag mødes arbejdsgivere og lønmodtagere igen i Forligsinstitutionen.

Flere hundrede demonstranter stod foran Forligsinstitutionen onsdag. Senere på dagen blev forhandlingerne afbrudt på grund af regeringens tiltag mod spredningen af coronavirus. (Foto: © Philip Davali, Scanpix)

Efter en kort pause i forhandlingerne skal Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) senere i denne uge igen til forhandlinger i Forligsinstitutionen.

Det siger forligsmand Jan Reckendorff i en pressemeddelelse.

- Forhandlinger, der allerede er indledt, vil blive indkaldt. Jeg har aftalt nyt møde med DA og FH lørdag den 14. marts 2020, siger han.

90.000 ansatte uden aftale

Det er nu over en uge siden, at forligsmand Jan Reckendorff greb ind i de fastlåste forhandlinger og indkaldte topforhandlere fra blandt andet Dansk Byggeri og 3F's byggegruppe til det første møde.

Men det har endnu ikke været muligt at komme til enighed på byggeriets område, som har over 90.000 ansatte, og hvor overenskomsterne nu er udløbet.

Byggearbejderne kræver et kraftigt løft i mindstelønnen. Det krav har arbejdsgiverne kategorisk afvist.

- Jeg opfordrer indtrængende alle overenskomstparter, hvor der endnu ikke er opnået forlig, til at fremskynde forhandlingerne om at forny overenskomsterne mest muligt med henblik på en afklaring, siger Jan Reckendorff.

Midlertidig pause onsdag

Onsdag blev forhandlingerne midlertidigt afbrudt. Det skete i lyset af regeringens tiltag og øgede beredskab omkring smitten med coronavirus.

Forligsinstitutionen tager situationen alvorligt, men vil fortsat forsøge at finde en løsningen mellem parterne, lyder det fra forligsmanden.

- Der vil derfor blive indført restriktive begrænsninger for, hvor mange personer der kan deltage i forhandlingerne og opholde sig i Forligsinstitutionen. Parterne vil blive orienteret herom i forbindelse med indkaldelse til forhandling, siger Jan Reckendorff.