Trump-ordre giver medvind til USA's fængselsfirmaer

Mens præsident Barack Obama ikke brød sig om private fængsler, er præsident Donald Trump af en anden holdning.

- Jeg beordrer hermed fængselsvæsenet til at gå tilbage til deres tidligere tilgang, skrev justitsminister Jeff Sessions tirsdag i en ordre, der kom for dagens lys torsdag aften lokal tid, ifølge Bloomberg News. (Foto: © JONATHAN ERNST, Scanpix)

En af præsident Barack Obamas sidste handlinger i embedet var at beordre fængselsvæsenet i USA til at minimere brugen af private fængsler. Men med Donald Trumps indtræden er den ordre trukket tilbage.

Det bringer glæde hos aktionærerne i selskaberne bag private fængsler. Aktionærer, der siden Trump blev valgt, har set værdien af deres aktieposter boome.

- Beslutningen (Obamas, red.) ændrede langvarig politik og praksis og mindskede fængslernes evne til at møde fremtidige behov i fængselsvæsenet.

- Jeg beordrer hermed fængselsvæsenet til at gå tilbage til deres tidligere tilgang, skrev justitsminister Jeff Sessions tirsdag i en ordre, der kom for dagens lys torsdag aften lokal tid, ifølge Bloomberg News.

Mange millioner i fængsel

USA er det land i verden, der proportionalt har flest mennesker i fængslerne.

Ifølge de seneste tal fra det amerikanske justitsministerium var der ved udgangen af 2015 6,7 millioner mennesker i fængsel eller på prøveløsladelse i USA.

USA's myndigheder har længe brugt private fængsler.

- Ordren validerer vores holdning om, at den tidligere politik ikke reflekterede den høje kvalitet af service, vi har ydet for staten i årtier, skriver Corecivic, der driver 70 fængsler i USA, i en kommentar til Bloomberg News.​

/ritzau/