Tryg: Kør pænt og få rabat på forsikringen

Tryg Drive hedder den nye forsikring, der giver unge bilister rabat, hvis de kører pænt.

Kør pænt og spar op mod 30 procent på din forsikring.

Sådan lyder budskabet i en ny bilforsikring til unge, som landets største forsikringsselskab, Tryg, lancerer i dag.

Ved at honorere pæn kørsel vil Tryg gøre op med de høje bilforsikringer til unge under 30.

- Vores priser har hidtil været beregnet ud fra en risikovurdering, der bygger på skadedata for samtlige unge. Men ved hjælp af ny teknologi er vi nu i stand til at vurdere kørslen for hver enkelt unge bilist, siger Johan Kirstein Brammer, der er direktør for Privat Tryg Danmark.

- I praksis betyder det, at vi kan tilbyde en pris, der tager udgangspunkt i individets adfærd frem for en gruppes kørselsmønster.

Scorer mellem et og 15 på hver tur

Unge, som tilmelder sig Tryg Drive, får tilsendt en USB-nøgle, der skal sættes i et stik i bilen. USB'en er forbundet med en app, der analyserer bilistens kørsel og belønner med rabatter på forsikringen.

Efter hver tur får den unge en score på mellem 1 og 15, hvor 1 er det bedste.

Hvis den unge kører under 11, optjenes kørebonus. Score 12-15 giver et negativt træk på bonussaldoen.

Appen åbner også op for, at man kan dele sine resultater og køre pænhedskonkurrencer mod sine venner.

Direktør for Rådet for Sikker Trafik Mogens Kjærgaard Møller er vild med ideen:

- Det er alletiders. De unge er de mest risikovillige og klart overrepræsenteret i ulykkesstatistikken. Så det her, synes vi, er en rigtigt god løsning. Det kombinerer teknisk finurlighed og sikrer unge en økonomisk besparelse, lyder det fra Mogens Kjærgaard Møller.

Flest unge er udsat

Ifølge Vejdirektoratets seneste opgørelse over ulykker på de danske veje er de 16-23-årige fortsat stærkt overrepræsenterede.

Selv om aldersgruppen udgør 10 procent af befolkningen, var 21 procent af de tilskadekomne i 2016 inden for det aldersspænd - sådan har fordelingen været i fem år.

- Det helt store problem er, at vi har rigtigt mange unge, der enten bliver dræbt eller kommer til skade i trafikken. Her får vi et incitament til i realiteten at køre på en ordentlig måde, der også er til gavn for deres økonomi.

Statistikken viser også, at over dobbelt så mange mænd som kvinder mister livet i trafikken. Overrepræsentationen af unge mænd er med til at presse forsikringspræmien op.

- Den risiko, vi ser ved unge bilister, er, at de ofte er uopmærksomme. De kører med mobiltelefonen tændt, de er fascinerede af fart - alle de her ting, som vi ved er store dræbere ude i trafikken, siger Mogens Kjærgaard Møller.

Smartphonen skal være i bilen, før man kan optjene bonus. Men det regner Tryg også med, den er hos de unge i målgruppen.