Tryghedsgruppens opposition vokser

Erhvervsministeren skal involveres, mener medlem af repræsentantskabet.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen skal involveres, mener Mette Reissmann, der ønsker mere åbenhed i Tryghedsgruppen. (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

Tryghedsgruppens formand Jørgen Huno Rasmussen langer voldsomt ud efter folketingsmedlem Mette Reissmann i radioprogrammet P1 Business.

Reissmann oplyser, at hun efter repræsentantskabsmødet i sidste uge, har kontaktet Erhvervsminister Henrik Sass Larsen for at få en drøftelse af den lukkethed, hun mener Tryghedsgruppen udviser.

Mangel på åbenhed

Et flertal af repræsentantskabets 70 medlemmer nedstemte et forslag om at åbne dørene for pressen, så de 1,2 millioner medlemmer af Tryghedsgruppen af den vej kunne få en større viden om, hvad der foregår i selskabet:

- Jeg synes det er problematisk, at så stor en formue med så mange medlemmer bag forvaltes nærmest i det skjulte, siger Mette Reissmann.

Jørgen Huno Rasmussen afviser kritikken og svarer igen:

- Jeg respekterer medlemsdemokratiet, men jeg må konstatere, at det gør Mette Reissmann ikke.

Det svarer til at Mette Reissmann tabte en afstemning i folketinget og så gik til EU, siger han.

Flertallet vil tippe

Mette Reissmann tilhører et mindretal i Tryghedsgruppens repræsentantskab. Men mindretallet vokser, fortæller Viggo Nedergaard Jensen, som også er medlem af repræsentantskabet. Han vurderer at kritikerne i dag tæller 45 procent af stemmerne og forudser, at den nuværende ledelses flertal maximalt vil vare i fem til 10 år.

- Men måske er flertallet allerede tippet næste år, siger han.

Næste år skal der være valg i den største kreds i Tryghedsgruppen. Der skal vælges 21 medlemmer i Københavnsområdet.

Kritikken kan ikke stoppes

Og Viggo Nedergaard Jensen anklager ledelsen for at gå i "pindsvin-position" overfor kritikken.

- Kritikken kan ikke stoppes. Hvis ikke der skabes enighed med ledelsen om at medlemmerne, som er forbrugerne, får del i det milliardstore udbytte - så vil konflikterne ulme i generationer.

Men det kommer ikke på tale siger Jørgen Huno Rasmussen. Han åbner op for muligheden for, at der inden for de næste ti år vil ske forandringer, men afviser blankt, at forandringen kan ske i form af udbetaling til medlemmerne.

- Så ville Tryg-fonden forsvinde, så det er ikke nogen løsning, siger han til forslaget.

Men det er den rene overdrivelse, svarer Viggo Nedergaard Jensen. Han mener tvært imod, at udlodningen vil gavne selskabet.

- Der ville slet ikke ske alle de ulykker, som Jørgen Huno maler op på væggen. Det vil jo skabe en kundeloyalitet hos Tryg ud over alle grænser. Og det ville være fantastisk for selskabet.

Facebook
Twitter