Trykkeri-ejer: Vi konkurrerer direkte med kommunen

Benny Brixen oplever, at en kommunal trykkerivirksomhed er i direkte konkurrence med kommunen.

Formand for trykkeriernes brancheorganisation Grakom, Thomas Torp, finder støtte i en ny rapport fra Konkurrence- og forbrugerrådet. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

- Det virker lidt åndssvagt at betale skat til en kommune, som prøver at udkonkurrerer os.

Sådan siger Benny Brixen, der har trykkeriet Nem Print i Århus.

En ny rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen anbefaler, at reglerne for virksomheder, der er støttet eller drevet af det offentlige, bør strammes.

For det kan være konkurrenceforvridende, når offentlige virksomheder konkurrerer mod private virksomheder, påpeger rapporten.

Aarhus kommune har under den kommunale kulturinstitution Godsbanen lavet et grafisk værksted, som ligesom Nem Print producerer flyers, visitkort og grafisk arbejde.

Benny Brixen oplever derfor, at hans virksomhed konkurrerer direkte med Aarhus Kommune, og han er utilfreds med, at han gennem skatten er med til at finansiere en konkurrent.

Til at begynde med var kommunens priser lavere end Nem Prints priser.

- Kommunen kunne dog godt se, at det var et problem, så de satte prisen ti procent over vores, siger Benny Brixen.

Men selv om prisen er blevet højere, fornemmer Benny Brixen alligevel, at kunderne vælger Godsbanen frem for Nem Print.

- På det tidspunkt tænkte jeg, at det var fint, fordi at de så ikke stjal vores kunder, fordi de var billigere. Men nu har jeg fundet ud af, at der er stadig rimelig mange af vores kunder, der får printet dernede, fordi de ikke ved, at der er prisforskel, siger Benny Brixen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk