Twitter rygtes til salg for astronomisk beløb

Henover weekenden er historierne om et måske kommende salg af Twitter taget til. Men prisen rygtes foreløbig at være tårnhøj.

Twitters aktie er blevet rødglødende efter nye købsrygter. (Foto: Brendan MCDermid © Scanpix)

Mere end ti år efter at den lille blå fugl og det minimalistiske sociale medie Twitter gik i luften, har selskabet fortsat ikke præsteret et eneste kvartal med overskud, og henover weekenden er rygterne om et salg af Twitter igen dukket op.

Også denne gang nævnes Google som oplagt køber. Men til forskel fra tidligere, er der denne gang en del mere kød på historien.

Avisen Financial Times kunne således fredag berette, at Twitter arbejder sammen med storbanken Goldman Sachs om et salg, og rygterne er denne gang så massive, at aktien fredag steg over 20 procent.

Udover Googles moderselskab Alphabet, nævnes også Salesforce.com som en mulig køber, og det samme - omend mindre sandsynligt - gælder Apple, Facebook, Verizon - der også har købt Yahoo, og Time Warner, samt flere andre.

Prøvet og prøvet

Twitter har løbende forsøgt sig med flere typer reklamer, der skulle få gang i den slunkne pengekasse, og selskabet har faktisk formået at få vækst i salget.

Men det er gået langsommere end ventet, og højest overraskende måtte selskabet sidste år nedjustere forventningerne voldsomt, hvorefter at daværende direktør Dick Costolo forlod det sociale medie.

Turbulensen medførte et blodbad for aktien, der toppede lige under 70 dollars ved årsskiftet til 2014. Aktien har dog frem til nu været en rædselsfuld investering, og er siden faldet helt ned til 14 dollars.

Rygterne om et kommende køb, har fået kursen til at stige til små 23 dollars, svarende til en pris op til 20 mia. dollars, men ifølge mediet Recode, forsøger Twitter lige nu at pumpe prisen op til et niveau omkring 30 mia. dollars (200 milliarder kroner)

Tårnhøjt beløb

Tidligere på året købte Microsoft LinkedIN for 26 mia. dollars, men LinkedIN har en helt anden forretningsmodel end Twitter, og lever blandt andet af at sælge rekrutteringsydelser.

Google har tidligere forsøgt flere gange at få gang et socialt medie, blandt andet Orkut og Google+, men ingen har fået den samme globale udbredelse som Facebook.

Twitter blev forleden stævnet for en aktionærs kurstab, fordi selskabet havde varslet vækst i brugertallet, der aldrig kom. I stedet er Twitters brugertal nærmere stagneret.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk