Uber-chauffør dropper ankesag

Den Uber-chauffør, der i forrige uge blev idømt bødestraf for pirattaxi-kørsel ved Østre Landsret, anker ikke sin sag. Dermed kommer sagen ikke for højesteret.

En Uber-chauffør, der har tabt i både byretten og Østre Landsret, har valgt at acceptere sin bødestraf. (Foto: © Toby Melville, Scanpix)

Sagen om den Uber-chauffør, der tidligere i november blev idømt en bødestraf på 6.000 kroner i Østre Landsret, vælger nu at acceptere bøden.

Chaufføren har ellers siden dommen haft betænkningstid om hvorvidt han ville prøve at føre sagen i højesteret, men det har han nu droppet.

Dermed er der sat et foreløbigt punktum for Ubers kontroversielle Uberpop-tjeneste i Danmark, efter at både byret og landsret har slået fast, at chaufføren har kørt taxikørsel uden de nødvendige licenser og godkendelser og i en ikke-godkendt bil.

Uber-chaufføren havde selv hævdet, at der var tale om lovlig samkørsel.

Tabte i byretten

Før sommerferien tabte chaufføren sammen med fem andre Uber-chauffører deres sager ved byretten. De første to ankesager kom for Østre Landsret forrige uge - men kun den ene chauffør mødte op i retten.

Ifølge Per Jakobsen, fra Uberchaufførernes forening, har den dømte chauffør været under under et stort pres i forbindelse med sagen.

- Alene på det grundlag, har han valgt ikke at anke. Chaufføren har spurgt Uber om hjælp til at komme videre, men ønsket er ikke blevet imødekommet, siger Per Jakobsen.

Trods dommene er det fortsat muligt at få en Uberpop-bil i København. Det er nemlig ikke Uber, der er dømt for pirattaxi-kørsel, men derimod de enkelte chauffører. Dermed risikerer chaufførerne bøder - men det gør virksomheden foreløbig ikke.

En større sag mod selve Uber er dog også på vej.

I flere andre lande, senest Sverige, har Uber valgt at trække deres Uberpop-tjeneste af markedet efter tilsvarende sager.

Foreningen støtter beslutningen

Uberchaufførernes forening skriver i en kortfattet meddelelse, at man støtter chaufførens beslutning, da 'vilkårene siden efteråret 2016 har været anderledes'.

I efteråret valgte Uber at sænke sine priser med 16 procent, hvilket også ramte chaufførernes andel af kagen. Det fik chauffører til at protestere, uden at der dog skete yderligere.

Siden har også chauffører over hele USA demonstreret for bedre løn og arbejdsvilkår hos Uber til den såkaldte 'Disruption dag', hvor lavtlønnede demonstrerede for højere mindsteløn.