Uber skifter direktør i Danmark

Kørselstjenesten Uber får ny mand bag rattet herhjemme. Ubers norske direktør afløser Mathias Thomsen.

Meddelelsen om direktørskiftet kommer samme dag, som Uber har præsenteret selskabets årsregnskab. (Foto: Sergio perez © Scanpix)

Den amerikanske kørselstjeneste Uber får ny direktør i Danmark. Fremover bliver det en nordmand, der skal sætte kursen for det omdiskuterede foretagende.

Mathias Thomsen, som indtil nu har siddet i den danske direktørstol, bliver således afløst af 34-årige Carl Edvard Endresen, som også er direktør for Uber i Norge, oplyser selskabet til avisen.

Og den nye direktør har flere udfordringer foran sig.

Allerede i midten af juni skal Københavns byret tage stilling til, om seks Uber-chauffører har gjort noget strafbart ved at køre med passagerer, der har betalt og bestilt turen gennem Ubers app. En sag, som har fået meget politisk opmærksomhed.

Blå bog

  • Den 34-årige Carl Edvard Endresen kom til Uber i Norge i april 2015.

  • Han har tidligere arbejdet i en amerikanske investeringsbank og McKinsey.

  • Uber-direktøren er uddannet fra Wharton i Philadelphia i USA. En handelshøjskole, der også har den republikanske politiker Donald Trump og erhvervsmanden Warren Buffet, blandt sine dimittender.

  • Endresen er født og opvokset i Norges hovedstad, Oslo.

Uber afviser at kommentere på, hvorfor Mathias Thomsen - efter 10 måneder - er fortid som dansk frontfigur i det amerikanske milliardselskab, skriver Berlingske Business.

Facebook
Twitter