Uber-topchef ser frem til afklaring i retten

Ubers nye topchef i Danmark, Carl Edvard Andreasen, glæder sig til at få klarhed over om Ubers kontroversielle Uberpop-tjeneste er lovlig i Danmark. Men han afviser, at Uber er klar til at lukke den ned.

Det kan blive en længere affære at få afgjort, om danskere lovligt kan køre for Ubers kontroversielle tjeneste, Uberpop.

Det antyder Ubers nye topfchef i Danmark, Carl Edvard Andreasen, der også er chef for Uber i Norge, overfor DR Nyheder.

I dag skal de sidste to af i alt seks prøvesager mod Uber-chauffører for byretten i København, hvor de seks chauffører er idømt bøder på mellem 5.000 og 7.000 kroner for overtrædelser af taxiloven og færdselsloven.

- Vi synes, det er fornuftigt at få en afklaring på situationen. Det tror vi, at alle er tjent med, siger Carl Edvard Andreasen.

For tidligt at tage stilling

Går sagen Uber imod, ventes det at den bliver anket - men Uber-chefen vil ikke på forhånd spekulere i udfald.

- Det er for tidligt at spekulere i hvad udfaldet og konsekvenserne eventuelt bliver. Det må vi tage en vurdering af. [...] tingene kan også ankes. Det er det, der er sket i det norske retssystem.

Ubers stærkt omtalte Uberpop-tjeneste, hvor private kører taxi-agtig kørsel i deres private biler er løbet ind i modvind i adskillige af vores nabolande, herunder altså også Norge og senest Sverige, hvor Uber i maj endte med at trække Uberpop-tjensten af markedet, efter stribevis af bøder til chauffører og nederlag i retten.

Synd for de bøderamte

Uber-chefen afviser taxibranchens påstand om, at Uber har kostet dem omsætning - og han ærgrer sig over, at de seks private chauffører nu sidder i retten på grund af Ubers produkt.

- Det er synd, at de bliver skubbet ud i det her af en eksisterende branche, som jager en syndebuk, statistikken siger ikke er der.

Dagens retsmøde i byretten kan ende med dom, men også med, at ekstra retsmøder må tages i brug.

Facebook
Twitter