Udbyttesvindel: Mistænkt tysk bank kaldes til høring i parlamentet

Banken blev angiveligt brugt til fiktiv værdipapirhandel, som skulle snyde Skat i Danmark.

(© dr)

Den tyske bank, North Channel Bank, som ifølge DR Nyheders oplysninger har spillet en afgørende rolle i sagen om svindel med dansk udbytteskat for mange milliarder kroner, bliver nu indkaldt til høring i Europaparlamentet.

Det siger ordføreren for Europaparlamentets særlige skattesnydsudvalg – socialdemokraten Jeppe Kofod.

- Jeg vil have undersøgt sagen og have den nuværende ledelse i banken til at stille op og forklare, hvad der er foregået.

Han er forarget over, at DR Nyheder i går kunne afsløre, at den tyske bank North Channel Bank har spillet en central rolle i svindelen med udbytteskat til over 12 milliarder kroner.

Bankens ledelse bekræfter, at den er blevet ransaget og afhørt af politiet, men derudover vil den ikke udtale sig til DR Nyheder, fordi den indgår i en politimæssig efterforskning.

Men dét argument kan banken ikke dække sig ind under, hvis den bliver indkaldt til en høring i EU.

- I det her særlige skattesnydsudvalg har vi mulighed for at tage fat i banker, myndigheder og andre ansvarlige i de her sager, siger Jeppe Kofod.

Han mener, at der er en rigtig god grund til at indkalde North Channel Bank til en høring.

Det skyldes, at mange aktører i det setup, som i sidste ende udløste svindelen og de milliardstore udbetalinger fra Skat, alle sammen var kunder i den tyske bank.

Og når banken har spillet så central en rolle i sagen, så skal den også stå til ansvar for sine handlinger over for EU's særlige skattesnydsudvalg, fastslår Jeppe Kofod.

- For at få afsløret konstruktionerne og for at få sikret, at dem der har begået noget ulovligt, de bliver stillet til regnskab. Det er rigtig vigtigt at forhindre, at sådan noget kan ske igen, så ja, det tager vi fat i, siger ordføreren for EU’s skattesnydsudvalg.

Facebook
Twitter