Udlandet reagerer positivt på ny Vestas direktør

Vestas-aktien er i stor stil blevet købt af store udenlandske banker.

Handlen med Vestas-aktier eksploderede, da børsen åbnede i morges, og der er i dag handlet for mere end 655 millioner kroner.

Det er primært de udenlandske banker og investeringsfonde, der er gået forrest i at opkøbe Vestas-aktierne - med bank-giganten Morgan Stanley i spidsen.

At det er de udenlandske banker, der reagerer positivt på afskedigelsen af Ditlev Engel, er der ifølge aktieanalytiker i Sydbank Jacob Pedersen en god grund til.

- Der har gennem flere år været en ekstrem mistillid til Vestas-aktien fra udlandet. De udenlandske investorer har heller aldrig følt sig på god fod mod Ditlev Engel, som de mener, har været skyld i mange af de dårlige regnskaber, siger Jacob Pedersen.

Ny direktør kan forbedre forholdet til aktionærerne

Det bliver vanskeligt for den nye direktør, Anders Runevad, at ændre regnskaberne omgående, vurderer Jacob Pedersen, men udnævnelsen af en ny direktør kan positive afsmitninger på markedet.

- Direktøren er jo kransekagefiguren, så det er selvfølgelig meget vigtigt, at aktionærerne har tillid til vedkommende, og man må konstatere, at Ditlev Engel ikke havde meget opbakning blandt aktionærerne. Det kan blive ændret til det bedre nu, siger Jacob Pedersen.

Kort efter børsen åbnede var aktien steget med 11 procent, men kursen er siden faldet og Vestas-aktien ligger i øjeblikket på plus 7 procent.

FacebookTwitter