Udlejer sætter familier på gaden

Et københavnsk udlejningsfirma sætter familier på gaden så de i stedet kan leje ud til ansatte fra store virksomheder. Det har en familie oplevet, der ved en fejl betalt lejen for sent. Og så klappede fælden.

Rene Jensen og Andrea Sivertsen er sat på gaden. I nær fremtid kan den lejlighed de bor i udlejes for det firdobbelte beløb. (Foto: DR)

Familier bliver sat på gaden for at give plads til store virksomheder der er i stand til at betale skyhøje huslejer på vegne af deres ansatte.

Det måtte en familie med to små børn sande, da deres udlejer - City Apartment - smed dem ud, fordi de havde betalt deres husleje for sent en enkelt gang. Fordi der skete en fejl.

Familiens mareridt starter for et halvt år siden. Andrea Sivertsen opdager den 7. august at huslejen ikke er overført via netbank. Dagen før som den burde, fordi der ikke dækning på budgetkontoen.

- Så vi overfører pengene til budgetkonto og regner med at alt er i orden, siger Andrea Sivertsen til Kontant.

Opsigelse efter ferie

Derefter tager familien i sommerhus i 2 ½ uge. I sommerhuset på Enø er der ikke adgang til internet. Da de kommer hjem søndag aften den 22. august ligger der en rykker, et påkrav og til sidst en opsigelse af deres lejekontrakt. De skal være ude af lejligheden selvsamme aften.

- Vi er helt i chok vi er sikre på at der må være sket en fejl. Og da vi så konstaterer på netbank at den ikke er gået i gennem, så taster vi den ind igen, ringer til direktør Svend Petersen, forklarer og undskylder det skete.

Rene Jensen taler med direktør Svend Petersen og forklarer at parret har børn og at de ikke tidligere har betalt for sent. Om han ikke kan gøre noget.

Det kan han ikke.

- Man kan slet ikke appellere til hans medfølelse, overhovedet ikke. Jeg sidder i baggrunden og græder, for vi har ikke noget sted at flytte hen, siger Andrea Sivertsen.

Ikke de første

Så sagen ender i Fogedretten. Her fortæller City Apartments advokat hvordan man tidligere har fået familier med gode undskyldninger smidt på gaden.

Den ene var en dame der var indlagt med sit syge barn på hospitalet og havde bedt nogle andre om at betale sin husleje. Det var så ikke sket. Så røg hun ud.

Familien vinder faktisk sagen i Fogedretten. Retten vægter, at familien ikke tidligere har betalt for sent og vurderer at det ikke vil ske igen. Men City Apartment kærer sagen til Østre Landsret og vinder. I Østre Landsret tages der kun stilling de kolde juridiske facts: Betaler man for sent, er det misligholdelse af kontrakten. Og så er det ud.

Familien skal være ude om en måned, men de mangler stadigvæk et sted at bo.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter