Tema Bidragssatser

Udskældte Totalkredit giver kunderne bidragsrabat

Totalkredit vil kompensere de kunder, der får bidragssatsen skruet i vejret 1. juli.

Nykredit repræsentantskabsmøde i Kolding tirsdag d. 8 marts 2016. Nina Smith fra Nykredits bestyrelse taler med utilfredse kunder ved ankomsten i Kolding. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Realkreditselskabet Totalkredit har været i modvind, siden det i februar blev meldt ud, at man planlægger en forhøjelse af bidragssatserne.

Men nu kommer selskabet - der ejes af Nykredit - de vrede kunder i møde.

Totalkredit har torsdag på et bestyrelsesmøde besluttet at give de kunder, der bliver ramt af bidragsstigningerne, en rabat på 1000 kroner pr. lånt million.

Bidragssatser

Sidste år betalte de danske boligejere knap 15 milliarder kroner i gebyr på deres boliglån. Realkreditinstitutterne har nemlig de senere år skruet op for den såkaldte bidragssats, altså det gebyr en kunde løbende betaler til sit realkreditinstitut for at have et realkreditlån. Følg vores dækning her.

Gå til tema

Konceptet kaldes kundekroner og blev lanceret tidligere på året, uden at det dog blev konkretiseret nærmere.

Men det er altså sket nu.

- Vi er klar over, at det ikke modsvarer den bidragsstigning, der er meldt ud.

Men jeg håber, at denne indledende fase af kundekroner giver et første billede af, hvad modellen kan, siger Michael Rasmussen, der er bestyrelsesformand for Totalkredit og koncernchef i Nykredit.

Helt konkret vil kunderne få en kontant rabat på bidragssatserne på 250 kroner pr. lånt million fra og med tredje kvartal 2017 og de følgende tre kvartaler.

Sagen kort

  • Nykredit har fået kritik for at ville hæve bidragssatserne, der er gebyret for at låne penge.
  • At hæve bidragssatserne betyder for den enkelte boligejer, at ens boliglån bliver dyrere, og det har fået flere vrede kunder til at vende Nykredit ryggen.
  • Nykredit begrunder selv den seneste stigning med nye lovkrav og nødvendigheden af at lægge flere penge til side for at kunne stille sikkerhed for kundernes lån. Flere peger også på, at stigningen blandt andet skyldes, at de kommende aktionærer og dermed ejere af Nykredit kræver højere priser.

/ritzau/