Ugandas ambassadør i Danmark sendt hjem: Aftalte svindel på Zoom-møde

En optagelse lagt ud på sociale medier omhandler angiveligt ambassadøren aftale svindel med statslige midler.

Ugandas ambassadør i Danmark Nimisha Madhvani her med den tidligere franske præsident Francois Hollande tilbage i 2017. Ambassadøren er nu hjemsendt. (Foto: Ugandas udenrigsministerium).

Ugandas ambassade på en mondæn adresse i Hellerup nord for København er ramt af en regulær skandalesag.

Ambassadøren, Nimisha Madhvani, hendes næstkommanderende og to andre ansatte på ambassaden er blevet kaldt hjem til Uganda, efter at der er blevet rejst mistanke om, at de har forsøgt at svindle med statslige midler.

Det skriver flere lokale medier i Uganda lige som det internationale nyhedsbureau AFP også har omtalt sagen.

Sagen kom frem, da det ugandiske medie Daily Monitor i mandags kom i besiddelse af en optagelse fra et møde via Zoom.

'De bør gemmes i pengeskabet'

Her skulle diplomaterne angiveligt have aftalt at stikke ubrugte statsmidler i egen lomme. DR Nyheder har også hørt optagelsen. Optagelsen kan blandt andet høres her.

- Lad os dele pengene en dag. De bør gemmes i et pengeskab, før revisorerne kommer, lyder det fra ambassadørens næstkommanderende.

Mandag har Ugandas udenrigsministerium udsendt en pressemeddelelse, hvor de fortæller, at de efterforsker sagen.

- De implicerede embedsmænd er blevet kaldt tilbage til ministeriets hovedkvarter, mens sagen efterforskes, lyder det blandt andet i pressemeddelelsen.

DR Nyheder har været i kontakt med den danske udenrigsministerium for en kommentar til sagen. Vi har spurgt om, hvordan Danmark bistår med efterforskning af sagen, og hvad sagen betyder for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Uganda.

Udenrigsministeriet skriver kortfattet i en mail via sin presseafdeling.

- Udenrigsministeriet kan bekræfte, at ugandiske diplomater til Danmark er blevet hjemkaldt. Ambassadøren opholdt sig allerede i Uganda. For yderligere oplysninger henvises der til pressemeddelelse fra det ugandiske udenrigsministerium

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter