Undgå stress - forbered dig til ferien

Sæt tempoet ned, inden du går på ferie. Det giver den nødvendige ro, så du rigtigt kan nyde fridagene.

Allerede før ferien, er det vigtigt at geare ned, så alt ikke går op i stress.

Alt for mange suser rundt på arbejdet for at nå en masse møder og lave en masse opgaver, inden de tager på ferie. Men det er i virkeligheden en helt forkert taktik, hvis man gerne vil have en god og afstressende ferie.

Brug dagene på at geare nedI stedet skal man bruge de sidste dage inden ferie på at geare ned, siger rådgivningschef fra Organisationen Lederne, Vibeke Skytte

- Mange suser afsted med 200 kilometer i timen for at nå en masse, inden de tager på ferie. Men det er en uheldig strategi. Undgå for mange møder de sidste par dage inden ferien. Skab luft til at geare ned, så du ikke er booket op, ellers kommer du forkert ud af kontordøren, siger hun.

Aftal hvem der har ansvaretRådgivningschefen peger på, at det er vigtigt at få afsluttet en masse af de småopgaver, der ligger i skrivebordsskuffen eller i hvert fald at lave nogle aftaler med de tilbageværende medarbejdere om, hvem der har ansvaret

- Få styr på, hvem der løser hvilke arbejdsopgaver og man skal henvende sig til, når du ikke er der, siger Vibeke Skytte.

Ifølge hende er det især et problem for ledere at slippe tøjlerne, fordi de ikke tror, at virksomheden kan klare sig uden dem:

Alle kan undværes et par uger - Ledere er ikke så gode til at slappe af, fordi det i sidste ende er lederens ansvar at få det hele til at fungere. De tror ikke, at de kan undværes. Men ingen er så uundværlige, at de ikke kan holde ferie i et par uger, siger Vibeke Skytte.

Hun peger på, at forberedelse er nøgleordet, også hvis man gerne vil godt i gang efter ferien:

- Udarbejd en liste med de opgaver, der skal tages fat på efter sommerferien, få det ud af hovedet og ned på papiret. Man er ofte helt tom i hovedet, når man kommer tilbage og så er det godt at blive mindet om, hvor var det nu, jeg havde bolden, siger Vibeke Skytte.