Undgå svindel: Nu får du en sms-kode til dankortet

​For at undgå snyd vil danske netforretninger snart bede om en ekstra kode, når forbrugere handler for mere end 450 kroner på nettet.

I dag handles der for mere end 60 milliarder kroner om året via Dankort på nettet.

Snart skal du indtaste en ekstra kode, når du handler for mere end 450 kroner på nettet.

Det skriver Nets i en pressemeddelelse.

Det betyder, at du foruden dine kortoplysninger også skal indtaste en engangskode, som du modtager per sms, når købet skal afsluttes. Det giver nemlig en meget sikrere nethandel, lyder det.

- I slutningen af 2013 blev en tilsvarende løsning indført i forbindelse med betalinger på internationale kort. Siden er misbruget faldet med 70 procent, hvilket bekræfter, at en ekstra kode har en mærkbar effekt på misbruget, siger Jeppe Juul-Andersen, der er vicedirektør i Nets med ansvar for dankort.

Det er Finanstilsynet, der har stillet krav om, at sikkerheden i forbindelse med nethandel skal øges. Det sker i forlængelse af en fælles indsats på europæisk plan, som har medført, at en række andre EU-lande allerede har indført tilsvarende løsninger.

Foreningen for Dansk Internethandel har indtil nu frygtet, at der skulle komme en løsning, som gør det for besværligt for kunderne at svinge dankortet på nettet. Men de er tilfredse med den ekstra kode:

- Vi er tilfredse med løsningen, der kommer efter konstruktive forhandlinger med Nets. Det giver os en løsning, der øger sikkerheden og sikrer nemme betalinger for kunderne, siger Niels Ralund, som er administrerende direktør i FDIH.

Netforretningerne skal leve op til det ændrede krav i løbet af efteråret.

/DR Nyheder/