Undgå telefonvirus til VM i Tyskland og andre råd

Måske skal du selv afsted til VM, måske din ægtefælle eller dine store børn. Og så er det rart at have kontakt en gang imellem. Læs her om, hvordan du undgår virus på telefonen

Vær opmærksom, når du skal sende billeder hjem. MMS-taksten kan variere. Det koster også at modtage billeder i Tyskland.

VM i fodbold kører for fulde gardiner i Tyskland. Og selvom vi ikke kvalificerede os til at deltage som fodboldhold, ja så er vi i hvert fald kvalificeret til at deltage som publikum.

Mange har grebet chancen og købt en billet til Tyskland.

I Danmark er der nu flere mobiltelefonabonnementer, end der er indbyggere - næsten 5,5 millioner abonnementer til 5,4 millioner indbyggere - så sandsynligheden er stor for, at de fodboldinteresserede der i disse måneder valfarter til Tyskland har deres mobiler med i oppakningen.

Internationale regler

Når man tager mobiltelefonen med til udlandet, så er det de "internationale spilleregler", der sættes i kraft. Ikke at der er noget i vejen med det.

Man skal bare kende dem, så man ikke får nogle ubehagelige overraskelser, når man atter er på hjemmebane, og det er blevet hverdag igen.

Prisniveauet - og det er kun et fingerpeg - ligger typisk på 9-10 kroner i minuttet for et opkald fra Tyskland til Danmark. Her er det priser for opkald i dagtimerne og uanset, om det er til fastnettet eller mobilnettet. Venter du til om aftenen, kan det gøres for godt det halve.

Cirka-priser

Prisen for at modtage et opkald ligger typisk på 3-4 kroner per minut. Prisen vil også afhænge af, hvordan operatøren takserer. Takseres der per sekund, betaler du præcis for den tid, du taler. Hvis der takseres per minut, vil du blive takseret for et helt minut uanset, om samtalens længde for eksempel kun var 15 sekunder.

Prisen for personer i Danmark, der ringer fra deres mobiltelefon til din mobiltelefon i Tyskland, kan eksempelvis gøres for 1 krones penge i minuttet, hvorimod familien må af med mellem 2-4 kroner, hvis fastnettelefonen benyttes.

http://www.dr.dk/Sporten/VM+2006/

Læs alt om VM hos DR Sporten

MMS'er fra Tyskland

Hvis du tager et fedt billede under kampen og gerne vil dele det med dine venner derhjemme så vær lige opmærksom på prisen. Det koster nemlig både at sende og modtage billedbeskeder.

Tjek om den operatør du vælger afregner efter en minimumstakst, fx 50 kilo byte (KB). Hvis operatøren har en minimumtakst på 50 KB, betyder det, at du bliver afregnet for 50 KB, selv om du måske kun har sendt eller modtaget 25 KB.

VM med virus

Et nyt problem for ejere af moderne mobiltelefoner er virus. Og fuldstændig som et influenzavirus er telefonvirus også nemt at få, når man står blandt mange mennesker.

Virus overføres når din Bluetooth er slået til.

Bluetooth-teknologien har en rækkevidde på mellem 10 og 1000 meter.

For at aktivere virus skal man - hvis man får tilsendt et dokument, fil, billede eller lign. - åbne filen. Dermed bliver telefonen inficeret og kan inficere andre afhængig af virus' opsætning.

Så de bedste råd til at undgå virus er, at du slukker din bluetooth, når du er på stadion. Hvis ikke du vil slukke den, så vælg profilen "skjult", så andre ikke finder dig. Hvis du modtager en fil fra en du ikke kender, så lad være med at åbne den.

ALLES IST FUSSBALL.Kilde: It- og Telestyrelsen

Facebook
Twitter