Unge bliver fyret tre gange ofte som ældre

Unge har tre gange større risiko for at blive fyret end deres far og mor. Det viser nye tal fra 3F. Tre unge ud af 100 bliver tre fyret på en måned.

Unge bliver oftere ramt af fyresedler end kollegaer på deres forældres alder, viser en ny undersøgelse. (© colourbox)

Tre unge mellem 16 og 24 år ud af 100 bliver fyret på en måned, mens det kun gælder for én ud af 100 blandt de ældre kollegaer. Det viser nye tal fra 3F.

Opgørelsen gælder kun medlemmer af en a-kasse og tallene er gjort op ud fra, hvor mange der hver måned går fra beskæftigelse over på dagpenge fordelt på alder.

Hvis man medtager de unge, der ikke er medlem af en a-kasse, og derfor går fra et job til kontanthjælp eller ingen indtægt, så ser det endnu værre ud, hvis man har de unge briller på.

Ser med stor alvor på tallene

I 3F ser forbundssekretær Per Christensen med stor alvor på tallene.

- Det er et kæmpe problem, at de unge står forrest i køen, når der deles fyresedler ud. Det er dem, vi skal leve af i fremtiden. Derfor skal vi gøre alt for, at de unge kommer i arbejde og holde fast i dem på arbejdspladserne, siger han og peger på, at de unge skal sikres mulighed for at få en uddannelse, hvis de bliver ramt af ledighed.

- Når konjunkturerne vender, og der igen bliver brug for arbejdskraften, dur det ikke at stå med en stor gruppe af mennesker, der mangler de kvalifikationer, der er efterspurgt. Der er kun én løsning, og det er uddannelse og atter uddannelse, siger han.

Facebook
Twitter