Unge kvinder bliver syge af stress

Helt unge kvinder, der lige har taget hul på arbejdslivet, dukker nu i stigende grad op i stress-statistikkerne.

Flere yngre kvinder bukker under på grund af stress. (© Colourbox)

Ambitionerne er som regel en god ting. Men en del unge kvinder har så travlt med at bevise deres værd på arbejdsmarkedet, at de ender med at få stress.

Fagforbundet DJØF forklarer i dag til avisen MetroXpress, at der er en markant stigning i antallet af stress-relaterede henvendelser fra unge kvindelige medlemmer.

- Vi kan absolut bekræfte, at der er en meget markant stigning i antallet af stress-relaterede henvendelser fra unge kvindelige medlemmer, siger chefkonsulent i DJØF Lisbeth Kjersgård.

Syge af ambitioner

Også Dansk Journalistforbund og Finansforbundet bekræfter, at unge kvinder i 20'erne bliver syge af deres ambitioner.

- Mange af disse kvinder har nogle helt vilde forventninger til sig selv og forsøger at gøre karriere så hurtigt, at de snubler. Det er et kæmpe problem, for det kan i værste fald ende i invaliditet, siger næstformand i Finansforbundet Solveig Ørteby.

Hos Falck Healthcare, som er en sundhedsordning for virksomheder, er henvendelser, der vedrører arbejdsrelateret stress, vokset med 23 procent de seneste to år. Ifølge chefpsykolog Rikke Høgsted er netop de helt unge kvinder særligt udsatte.

Stor ansvarsfølelse

- Det er stærke unge kvinder med en enorm ansvarsfølelse. De er fagligt ambitiøse og sætter meget høje standarder. Og de er sårbare, fordi de ikke har nogen erfaring med, hvilke krav de skal leve op til, siger hun til metroXpress.

Forebyggelse i virksomhederne er vejen frem, mener fagforbundene.

- Det er helt nødvendigt med forebyggende politikker ude i virksomheder, så de her kvinder ikke brænder sammen, siger Solveig Ørteby.

Facebook
Twitter