Uni: Ansæt en kvinde og få belønning

Universiteterne griber som nogle af de første offentlige arbejdsgivere til lommerne for at sikre, at der bliver ansat flere kvinder.

Universiteterne griber som nogle af de første offentlige arbejdsgivere til lommerne for at sikre, at der bliver ansat flere kvinder. Arkivfoto. (© colourbox.com)

Hyr en kvindelig professor eller lektor og få kontant belønning - sådan lyder det bemærkelsesværdige tilbud nu på Aarhus Universitet.

Aarhus Universitet er klar til at oprette ti lektorater og ti midlertidige professorater, hvor de enkelte fakulteter bliver belønnet af universitetets ledelse, hvis de ansætter kvinder. Fakulteter, der ansætter kvinder vil få 100.000 kroner ekstra i forskningsmidler. Det skriver Berlingske Tidende.

På samme måde forsøger Københavns Universitet at sikre flere kvindelige medarbejdere ved at belønne de enkelte fakulteter med ekstra professorater, hvis de ansætter flere kvindelige professorer.

Lever op til regeringens ønsker

Dermed prøver de to universiteter at leve op til regeringens ønske om flere kvindelige forskere i Danmark.

Ifølge professor og arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen, Aalborg Universitet, er universiteterne blandt de allerførste offentlige arbejdsgivere, der bruger økonomiske incitamenter til at rekruttere flere kvinder.

- Det har jo en stor signalværdi, at universiteterne går forrest, siger han og vurderer, at:

- metoden sagtens kan overføres til andre områder i den offentlige sektor.

DI: Forkert løsning

Men Forskningspolitisk chef i DI, Charlotte Rønhof er ikke begejstret. Hun anerkender, at der bør være flere kvindelige forskere i Danmark. Men hun mener, at Aarhus Universitet vælger en forkert løsning.

- Jeg bryder mig ikke om det, og jeg ville heller ikke bryde mig om at blive ansat med den tanke i baghovedet, om jeg i virkeligheden også er blevet ansat for at lune lidt i fakultetskassen. Det vigtigste må være at ansætte de bedste ansøgere, siger hun til Berlingske.

Århus Universitet: Ikke særbehandling

På Aarhus Universitet, afviser HR-vicedirektør Louise Gade, at det er udtryk for kønskvotering og positiv særbehandling.

Hun lover, at ansøgere vil blive behandlet ens uanset køn, og at de vil blive ansat på baggrund af en faglig bedømmelse.

- Målet er at appellere til kvinderne om at søge forskerstillinger, forklarer hun.

FacebookTwitter