Uro på aktiemarkedet giver muligheder for boligejere

Renten falder igen og det fastforrentede tre-procentslån er meget tæt på at dø. Det giver nye muligheder for boligejerne.

For et års tid siden faldt renterne så langt ned, at mange kunne omlægge til et toprocentslån. (Foto: martin sylvest andersen © Scanpix)

Uroen på de globale aktiemarkeder har nu fået renten til at falde igen. Det betyder, at det 30-årige fastforrentede tre-procentslån er ved at afgå ved døden.

Uroen på aktiemarkedet har fået kursen på obligationerne til at stige, blandt andet på den treprocentsobligation, som i lang tid har været den toneangivende på boligmarkedet.

- Når de fastforrentede lån er over kurs 100, så lukker de ned. Lånet har ligget meget tæt på kurs 100, lige nu ligger den i kurs 100,05. Holder det, så lukker lånet senere i dag, siger Christian Hilingsøe Heinig.

Det giver muligheder for nye boligkøbere eller boligejere, der har et fire eller fem-procents obligationslån og vil konvertere til et billigere lån.

Hvis gennemsnitskursen bevæger sig op over kurs 100 lukker tre-procentslånet. Og lukker lånet, så bliver det billigere at finansiere sin bolig.

Skulle kursen på treprocentsobligationen holde sig lige under 100 og dermed overleve, anbefaler Realkredit Danmark, at man vælger et 2,5-procentslån.

- Det skyldes, at lånet er billigere over tid og har en større kursfølsomhed, hvilket vil komme boligejeren til gode, hvis renten stiger, siger Christian Hillingsøe Heinig.

For et års tid siden faldt renterne så langt ned, at mange kunne omlægge til et toprocentslån.

Det medførte den største konverteringsbølge i lang tid, da boligejerne skiftede deres dyre lån ud med en billigere variant.