Utilfredse Ryanair-ansatte vil strejke og det kan ramme danske afgange

25. og 26. juli bliver Ryanair ramt af en omfattende strejke blandt kabinepersonalet.

Ifølge flere fagforeninger vil kabinepersonalet i Ryanair strejke senere på måneden. (Foto: GLEB GARANICH © Scanpix)

Kabinepersonalet hos lavprisflyselskabet Ryanair varsler strejke 25. og 26. juli i flere lande. Det oplyser de ansattes fagforeninger ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det kommer til at ske i Spanien, Portugal og Belgien, hvor der er annonceret strejker i 48 timer.

Det sker, efter at repræsentanter for kabinepersonalet har præsenteret ledelsen for en række krav til forbedring af arbejdsforhold.

Ifølge Flyvebranchens Personale Union (FPU) i Danmark vil strejken ramme flytrafikken hårdt og kan også ramme danske afgange.

- Det her er et udtryk for frustration fra personalets side om, at nu har der været meget snak, men ikke noget action. Så nu siger de nok er nok.

- De vil se handling fra ledelsens side. Få lavet en overenskomst i stedet for bare at snakke om tingene, siger næstformand i FPU Anders Mark Jensen.

Ingen aftaler med fagforeninger

Repræsentanter for Ryanairs stewardesser og andet kabinepersonale har været samlet i to dage i Dublin, hvor der er formuleret en række fælles krav til ledelsen.

På listen er blandt andet fair aflønning, anerkendelse af national lovgivning i ansættelseskontrakter, fair pensioner og et stop for egenbetaling af mad, vand og uniformer.

Anders Mark Jensen var med i Dublin som rådgiver og støtte. Han mener, at de ansatte i Ryanair får alt for lidt i løn, at de er udsat for urealistisk krav til salg i kabinen, ligesom der er store problemer med deres ansættelsesforhold.

Ryanair har trods løfter om det modsatte endnu ikke indgået aftaler med fagforeninger i de lande, hvor selskabet har baser.

/ritzau/

Facebook
Twitter