Valentin forgyldes af pension

Roskilde Banks tidligere adm. direktør Niels Valentin Hansen får resten af livet en årlig pension fra banken på 3,6 mio. kr.

Roskilde Banks tidligere adm. direktør Niels Valentin Hansen får resten af livet en årlig pension fra banken på 3,6 mio. kr. (© Scanpix)

Roskilde Banks tidligere administrerende direktør Niels Valentin Hansen kan resten af livet se frem til en årlig pension fra sin tid i banken på 3,6 millioner kroner om året.

Ordningen er sådan skruet sammen, at pensionen udbetales forud den første i hver måned.

Det betyder en månedlig pensionscheck på over 300.000 kroner til den nu 66-årige pensionerede bankdirektør, skriver Dagbladet Roskilde.

Pensionen er upåvirket af krak

Pensionen svarer til totredjedele af Niels Valentin Hansens løn på det tidspunkt, han fratrådte stillingen som administrerende direktør for Roskilde Bank.

Og ifølge årsregnskabet for 2006 hævede Valentin 5,4 millioner kroner i løn det sidste hele år, han var direktør.

Pensionen er helt upåvirket af Roskilde Banks krak. Niels Valentin Hansen har nemlig gennem sin ansættelseskontrakt sikret sig, at de penge, som skal afdække bankens pensionsforpligtelser over for ham, er blevet placeret i et pensionsselskab efter Niels Valentin Hansens eget ønske.

Professor kritiserer pension

Professor Finn Østrup fra Handelshøjskolen i København er forarget over, at den tidligere direktør for den krakkede Roskilde Bank forgyldes i en sådan grad resten af livet.

Professoren har tidligere været ude og skarpt kritisere Niels Valentin Hansens rolle i Roskilde Bank og mener, at den tidligere bankdirektør burde have været fyret for mange år siden.

- Myndighederne og den nye bestyrelse i skraldespandsselskabet efter Roskilde Bank bør undersøge muligheden for at få stoppet pensionsudbetalingerne. For eksempel i forbindelse med en sag om erstatningsansvar, siger Finn Østrup.

Bestyrelsen vil se nærmere på pensionen

I skraldespandsselskabet efter Roskilde Bank, Selskabet af 1. september 2008, er det nyt for bestyrelsesformand Jens Løgstrup, at Niels Valentin Hansen får 3,6 millioner kroner årligt i pension.

- Vi vil i bestyrelsen nu se nærmere på sagen. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, siger Jens Løgstrup.

Professor Finn Østrup mener, at kendskabet til den forgyldte pensionsaftale bør øge myndighedernes interesser for at undersøge, om der kan rejses et strafferetsligt ansvar mod Niels Valentin Hansen og andre i Roskilde Bank.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk