Tema Bidragssatser

Valg i Nykredit: Almindelige boligejere håber på indflydelse

Der bliver kampvalg, når der skal besættes 12 pladser i Nykredits repræsentantskab i dag.

Der var stor interesse, da Nykredits direktør Michael Rasmussen mandag d. 7 marts 2016 stillede op til et kundemøde for at forklare utilfredse kunder om årsagen til at selskabet hæver gebyrerne. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2016) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Der er 12 pladser på spil, når der er valg til Nykredits repræsentantskab i Kolding i aften. Valget omfatter låntagere i Syd- og Sønderjylland, og ud over de repræsentanter, som foreningen Nykredit selv har opstillet, så er der også kandidater fra Forbrugerorganisationen Consum.

- Vi håber at få en kandidat valgt ind, siger Jens Vesterbæk, der er formand for Consum og selv er på valg i aften.

Bidragssatser

Sidste år betalte de danske boligejere knap 15 milliarder kroner i gebyr på deres boliglån. Realkreditinstitutterne har nemlig de senere år skruet op for den såkaldte bidragssats, altså det gebyr en kunde løbende betaler til sit realkreditinstitut for at have et realkreditlån. Følg vores dækning her.

Gå til tema

Hvis han bliver valgt, så vil han kæmpe for mere demokrati i organisationen, som han mener er alt for indspist.

- Det er jo de kandidater, som Nykredit selv har stillet op, der sidder i repræsentantskabet, og det er fordi ,det er meget besværligt for almindelige mennesker at stille op, siger Jens Vesterbæk og ridser flere ting op, som han mener er urimelige for almindelige boligejere.

- Vi skal komme med 25 stillere men vi skal selv finde dem, for vi må ikke få at vide, hvem som er medlem af Foreningen Nykredit. Det skal Nykredits kandidater ikke, og det synes jeg ikke er demokratisk.

Derudover peger Jens Vesterbæk på, at boligejere med lån i Totalkredit ikke automatisk har stemmeret, og det mener han også er urimeligt.