Varmekunder står til at få 275 millioner kroner tilbage efter overfakturering

Verdos varmekunder i Randers står til at skulle have penge tilbage de kommende år.

En familie, der bor i et standardhus på 130 m2 med et gennemsnitligt varmeforbrug står til at få cirka 4.600 kroner tilbage i varme om året i tre år. (Foto: Verdo © Verdo)

Varmekunder i Randers kan med stor sandsynlighed se frem en meget billigere varmeregning de kommende år. Forsyningsvirksomheden Verdo står nemlig til at skulle betale 275 millioner kroner tilbage til sine varmekunder.

Det viser to udkast til afgørelser fra Forsyningstilsynet, som erhvervsmediet Finans har fået aktindsigt i.

Ifølge Verdo selv svarer det til, at en familie i et standardhus på 130 kvadratmeter med et gennemsnitligt varmeforbrug får cirka 4.600 kroner tilbage om året i tre år. Verdo understreger dog, at fordi sagen ikke er endeligt afgjort, kan beløbet ændre sig.

- Vi er tilfredse med, at vi nu har fået udkast til afgørelser i sagerne, som har været længe undervejs. Da Forsyningstilsynet har vurderet, at beløbet for opkrævningen har været for højt, vil vi nu nærlæse afgørelsen, før vi beslutter, om der er principielle uenigheder, vi vil forfølge yderligere, siger Torben Høeg Bonde, der er bestyrelsesformand i Verdo, i en pressemeddelelse.

Verdo understreger samtidig, at virksomheden har sat penge til side til at kunne betale varmekunderne tilbage.

De 275 millioner kroner, som Verdo skal betale tilbage til sine kunder, fordeler sig på to sager. I den ene sag lægger Forsyningstilsynet op til, at Verdo skal tilbagebetale 151 millioner kroner. Den drejer sig om, at Verdo har indregnet en såkaldt forrentning af indskudskapital uden tilladelse fra myndighederne.

Den anden sag, der er på 124 millioner kroner, drejer sig om renteudgifter, som Verdo har pålagt sit varmeselskab gennem en årrække.

Tidligere i år kostede sagen om overfakturering af varmekunder Kim Frimer jobbet som administrerende direktør i Verdo. Billedet er fra 2014, hvor Kim Frimer blev udnævnt administrerende direktør i TDC Totalløsninger. (Foto: Nanna Kreutzmann © Scanpix)

Der kan gå flere måneder, før der kommer en endelige afgørelse i sagen. Verdo har i øjeblikket Forsyningstilsynets udkast til en afgørelse til høring. Herefter skal Verdo og Forsyningstilsynet forhandle om uenigheder i udkastet, inden der kommer en endelig afgørelse.

Har kostet direktør jobbet

Verdo har tidligere tilbagebetalt store beløb til sine varmekunder. I 2018 blev Verdo pålagt at betale 235 millioner kroner tilbage til forbrugerne for perioden fra 2000 til 2006.

Og i april fyrede Verdo sin daværende administrerende direktør Kim Frimer.

- Vi har ikke længere tillid til, at Kim Frimer er den rette til at sikre, at Verdo kommer på ret køl igen, og vi har gennem forløbet ikke følt, der er tilstrækkelig forståelse for, at Verdo er en forbrugerstyret virksomhed, lød det dengang fra Torben Høeg Bonde, der er formand for Verdo.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter