Venstre foreslår fortrydelsestid på sms-lån

Venstres forbrugerordfører foreslår en forsinkelsesperiode på et døgn eller to, inden sms- eller web-lån udbetales, så kunderne kan nå at fortryde.

Venstres forbrugerordfører, Flemming Damgaard Larsen, foreslår fortrydelsestid på dyre sms- og web-lån.

Venstres folketingsgruppe har længe været betænkelige ved de meget dyre sms- eller web-lån, siger forbrugerordfører Flemming Damgaard Larsen.

Han foreslår derfor, at man indfører en forsinkelsesperiode på et døgn eller to, inden den type lån kan blive udbetalt.

- Det vil betyde, at kunderne kan nå at fortryde, når det går op for dem, hvor dyre den type hurtige lån er, mener Venstres forbrugerordfører.

Overgrænse

Flemming Damgaard Larsen siger samtidig, at der bør indføres en overgrænse for både renter og gebyrer på den type hurtige lån.

De to forslag bliver det indspark, som Venstre kommer med til den arbejdsgruppe under Økonomi- og Erhvervsministeriet, som arbejder med problemstillingen i øjeblikket.

Som det er i dag kan renterne på sms- og weblån løbe op i 2.000 procent.

- Det er helt utilstedeligt, at det kan forekomme, siger Venstres forbrugerordfører og peger på, at hans parti ønsker, der bliver ordentlige forhold for forbrugerne på låneområdet.

Har du også prøvet sms-lån?

Hvis du selv har prøvet at låne penge ved at benytte sms og gjort dig nogle erfaringer, hvad enten de er gode eller dårlige, så hører vi gerne fra dig. Så benyt dig af muligheden i kommentarfeltet her, og fortæl hvad du har oplevet i forbindelse med sms-lån.