Venstre-politiker i dobbeltrolle

Sundhedspolitiker fra Region Hovedstaden har fået arbejde som top-lobbyist for multinational medicinalkoncern.

Venstres Michael Lange har to kasketter på: Han er både lobbyist og politiker.

Det grelleste eksempel på dobbeltroller i min tid som formand.

Sådan karakteriserer formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S), Venstre-politikeren Michael Langes valg af nyt arbejde.

Michael Lange er nemlig blevet top-lobbyist for den multinationale medicinalkoncern Novartis i Danmark, og det er dermed blevet hans opgave at arbejde for at fremme firmaets produkter over for sundhedsvæsenet.

Støtte fra branchen

Samtidig har Michael Lange sæde i Region Hovedstadens regionsråd, der årligt administrerer et sundhedsbudget på 30 milliarder kroner.

Og desuden sidder han i Danske Regioners sundhedsudvalg, ligesom han er kandidat nummer to på Venstres liste forud for kommunal-og regionsvalget den 19. november.

Adm. direktør Ida Sofie Jensen fra Lægemiddelindustriforeningen synes ikke, Michael Langes flere kasketter er et problem.

- Hvis han er valgt af vælgere, som åbent og ærligt ved, at han har en baggrund i lægemiddelindustrien, så er der intet problem i det, siger hun - og benytter samtidig lejligheden til at opfodre medicinal-lobbyister til at være så åbne om deres funktioner og arbejde som muligt.

Formand: Find andre områder

Formand for Danske Regioner, Bent Hansen mener imidlertid, at Michael Lange politisk burde finde noget andet end sundhedspolitik at beskæftige sig med.

- Der er jo mange muligheder inden for f.eks. regional udvikling, kollektiv transport og uddannelse. Men lige præcis på sundhedsområdet gælder det om at undgå sammenfald af interesser, for det er en daglig bestræbelse at købe medicinen fra firmaerne så billigt som muligt, siger han.

Facebook
Twitter