Vestager afviser fusion af to store togfirmaer

Som ventet har EU-Kommissionen sagt nej til en togfusion mellem tyske Siemens og franske Alstom.

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager mener, at priserne på signalsystemer vil stige, hvis de to tog-firmaer bliver slået sammen, (Foto: OLIVIER HOSLET © Scanpix)

Presset fra Tyskland og Frankrig har været stort og ret usædvanligt, men EU-Kommissionen har holdt fast. Den tysk-franske drøm om at skabe en toggigant er blevet afvist, oplyser konkurrencekommissær Margrethe Vestager ifølge Reuters.

Ambitionen for tyske Siemens og franske Alstom har været at lægge arm på den globale scene med verdens største togproducent, kinesiske CRRC.

- Denne sammenlægning ville have resulteret i højere priser på signalsystemer, der skal skabe tryghed for passagererne, og den næste generation af højhastighedstog, siger Margrethe Vestager i afgørelsen.

Juncker har forsvaret nuværende regler

Siemens og Alstom har ikke været villige til at 'imødekomme bekymringer fra kommissionen', siger hun.

Afgørelsen er ventet. Både Margrethe Vestager og EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, har den seneste tid forsvaret de gældende regler for konkurrence.

Den franske finansminister, Bruno Le Maire, sagde tidligere i dag, at afgørelsen er en "økonomisk fejltagelse".

De to selskaber havde tilbudt at komme kommissionen i møde ved at foretage visse ændringer i planerne. Men det var ikke tilstrækkeligt.

Kommissionen har derfor, hedder det, 'blokeret aftalen for at beskytte konkurrencen i den europæiske togindustri'.

/ritzau/

Facebook
Twitter