Vestager klar til at se på Googles skatteaftale

EU's konkurrencekommissær er klar til at undersøge, om Google er sluppet for billigt i skatteaftale med Storbritannien.

Som konkurrencekommissær har Margrethe Vestager tidligere anlagt en konkurrencesag mod Google. Sagen fik stor opmærksomhed i hele verden. (Foto: Francois Lenoir © Scanpix)

Hvis EU modtager en klage over Google, så vil den blive undersøgt nærmere.

Sådan sagde Margrethe Vestager i morges på BBC Radio.

- Hvis vi synes, at der er noget, som er bekymrende, og hvis nogen skriver til os og siger, at noget ikke er, som det bør være, så vil vi se på det, sagde Margrethe Vestager.

Google indgik for nylig en skatteaftale med de britiske myndigheder om at betale cirka 1,3 milliarder kroner i restskat. Samtidig indvilligede Google i at betale en højere skat end tidligere.

Men aftalen er blevet kritiseret hårdt for at lade Google slippe for billigt i forhold til selskabets omsætning i Storbritannien.

Selv har Google forsvaret aftalen med Storbritannien:

- Efter en seksårig revision betaler vi det fulde beløb, som vi skal betale i skat. Regeringer laver skattelovgivning, skattemyndigheder håndhæver loven og Google overholder loven, sagde Peter Barron, Googles europæiske public affair-chef i en kommentar til Financiel Times.

Som konkurrencekommissær har Margrethe Vestager tidligere anlagt en konkurrencesag mod Google. Sagen fik stor opmærksomhed i hele verden.

Her blev Google anklaget for at fremme søgeresultater fra sin egen shoppingtjeneste i de generelle søgeresultater.

Fra 2005 og frem til 2013 havde Google en omsætning i Storbritannien på 17 milliarder pund, og selskabets britiske hovedafdeling indberettede i perioden en skattebetaling på 52 millioner pund.

Facebook
Twitter