Vestager undersøger Disneyland for grov forskelsbehandling

Disneyland i Paris flår tyske luksuskunder for næsten det dobbelte af de franske. Vestager vil se på sagen.

Vestager undersøger Disneyland for grov forskelsbehandling. (Foto: Yves Herman © Scanpix)

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har indledt en undersøgelse af, om Disneyland i Paris forskelsbehandler sine tyske og britiske kunder.

Ifølge avisen Financial Times betaler de franske kunder 1345 euro for en premiumpakke (10.053 kroner), mens britiske gæster betaler 13.966 kroner og tyskerne svimlende 18.276 kroner for Disneylands dyreste pakke.

Sådan en prisdiskriminering strider mod EU's konkurrenceregler.

EU-Kommissionen har modtaget flere klager over forlystelsesparken, der er Europas største.

- Det er på høje tid, at vi kommer til bunds i det her. Jeg er interesseret i svar og forklaringer, siger talskvinde Elzbieta Bienkowska, EU-Kommissionen, til Sydsvenska Dagblad.

Anklager filmstudier for forskelsbehandling

Sagen kommer kun få dage efter, at Margrethe Vestager har anklaget seks store Hollywood-studier samt den britiske betalingskanal Sky for at bruge filmlicenser til at blokere for adgangen til indhold i andre lande.

- Europæiske forbrugere vil se de betalings-tv-kanaler, de ønsker - uanset hvor de bor eller rejser i EU. Vores efterforskning viser, at det kan de ikke i dag, sagde Vestager i sidste uge.

- EU-Kommissionen og EU-forbrugerkontorer får regelmæssigt klager fra forbrugere, der oplever forskelsbehandling på grund af nationalitet eller bopæl, siger Elzbieta Bienkowska.

- Alt for ofte bliver forbrugere, der ønsker at købe tjenester eller varer i et andet EU-land nægtet den bedste pris.

Amerikanske mastodonter

Kommissionen er også i gang med at se nærmere på lignende sager, der omfatter den franske Canal Plus, den italienske Sky Italia, den tyske Deutschland og det spanske DTS.

Vestager har i sin tid som konkurrencekommissær haft kig på flere amerikanske mastodonter.

I juni åbnede hun en sag med nethandels-giganten Amazon, og før det kastede hun sig ud i et slagsmål med Google, da hun i april sendte en formel klage til den amerikanske it-kæmpe.

/ritzau/NTB

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter