Vestas i skattesag: Tyske kontorer ransaget

Skattemyndighederne ransagede i starten af februar Vestas' kontorer i Tyskland i forbindelse med en skattesag.

- Vestas tror på, at man har handlet i fuld overensstemmelse med skattelovgivningen og arbejder sammen med myndighederne, skrive Vestas i en kommentar. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Vindmølleproducenten Vestas' kontorer i Tyskland er tidligere i år ransaget af tysk politi i forbindelse med en sag om skatteunddragelse.

- Vestas kan bekræfte, at de tyske skattemyndigheder besøgte vores kontorer i Husum og Hamburg den 9. februar i forbindelse med sager, der relaterer sig til perioden 2006 til 2011.

- Vestas tror på, at man har handlet i fuld overensstemmelse med skattelovgivningen og arbejder sammen med myndighederne, skrive Vestas i en kommentar.

Ifølge Børsen, der har dækket skattesagen, omhandler ransagningen et større kompleks, hvor Vestas er under mistanke for at have unddraget skat.

Avisen skriver, at Vestas i perioden 2009 til 2012 har betalt agentselskaber et større, trecifret millionbeløb for at finde partnere til usolgte vindmøller.

De udgifter er trukket fra i skat, men der er nu usikkerhed om, hvorvidt Vestas rent faktisk har fået ydelser tilbage fra selskaberne. Har Vestas ikke det, måtte udgiften ikke trækkes fra.

Hvad kommissionerne er gået til, spiller ind i en helt anden sag, hvor tidligere direktører i Vestas er anklaget for at have brugt bestikkelse.

/ritzau/