Vestas satte rekord med nye ordrer sidste år

Vestas satte ny rekord med ordrer på samlet kapacitet på 8.943 megawatt i 2015. Året bød på et overskud på 925 millioner euro før skat.

Vestas sluttede 2015 med en finsk ordre på 34 vindmøller, og året bød generelt på stor fremgang for vindmøllevirksomheden. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Vestas satte ny rekord med ordrer på samlet kapacitet på 8.943 megawatt i 2015. Resultat før skat lød på 925 millioner euro - en fremgang på 402 millioner.

I løbet af regnskabsåret er omfanget af serviceaftaler vokset fra 7 milliarder euro til 8,9 milliarder euro.

Samlet set omsatte Vestas for 8,4 milliarder euro sidste år.

- Vestas indfriede eller overgik forventningerne til helåret på omsætning og frie pengestrømme og leverede tocifrede marginer og det højeste nettoresultat nogensinde, siger en tilfreds koncernchef, Anders Runevad.

- Vi sikrede samtidig den højeste ordreindgang i selskabets historie med ordrer i 34 lande på fem kontinenter, hvilket tegner godt for et fortsat højt aktivitetsniveau i 2016, siger han.

Det flotte resultat kommer aktionærer til gode i form af en udbyttebetaling på 6,82 kroner pr. aktie i modsætning til sidste år, hvor udbyttet lød på 3,90 kroner pr. aktie.

Vestas er traditionen tro meget forsigtig i sine forventninger til det nuværende regnskabsår. Koncernen melder ud, at man tror på en omsætning på mindst 9 milliarder euro i 2016.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk