Vi damper for en halv milliard

Der er gang i e-cigaretterne. Dansk Handelsblad vurderer, at der omsættes for en halv milliard kroner.

Det er blevet rygende populært at ryge e-cigaretter.

Omkring 150.000 danskere damper løs på de elektroniske cigaretter, og det får det delvist ulovlige salg af rygevæske med nikotin til at eksplodere, skriver Dansk Handelsblad.

Der er ikke noget konkret tal på, hvor stort salget af rygevæske med nikotin til danskere er. Men Dansk Handelsblad har regnet på tallene.

En undersøgelse af danskernes rygevaner fra sidste år lavet af

Sundhedsstyrelsen
viser, at tre procent af den danske befolkning over 15 år damper på e-cigaretter. Det svarer til 150.000 danskere, og 59 procent af dem anvender altid e-cigaretter med nikotin.

- Hvis det gennemsnitlige forbrug af rygevæske med nikotin sættes så lavt som 200-300 kroner om måneden, svarer det til et årligt salg til danskere på omkring en halv milliard kroner, skriver Dansk Handelsblad.

Til sammenligning køber danskerne almindelige cigaretter for 8,2 milliarder kroner, viser tal fra analyseinstituttet Nielsen.

Det er ulovligt for en dansk virksomhed at sælge rygevæske med nikotin i Danmark. Men som

forbruger
har man mulighed for fuldt lovligt at købe rygevæske med nikotin fra et land i
EU
, hvor det er lovligt, og så få det tilsendt.

Dette har mange danske forhandlere brugt. De flytter firmaadressen til Tyskland eller Sverige, men bevarer stadig Danmark som hovedmarked og omgår på den måde reglerne.

For øjeblikket er der omkring 50 specialbutikker i danske byer og adskillige danske netbutikker, som forhandler e-cigaretter. Mange af dem sælger ulovligt de ikke godkendte rygevæsker med nikotin, skriver bladet.

/ritzau/

Facebook
Twitter