Vi importerer biler som aldrig før

Tonsvis af brugte biler kører i disse år over grænsen til Danmark. De brugte biler er populære og specielt de små rappe sportsbiler er populære.

Blandt andet BMW trækker danskerne syd for grænsen (Arkivfoto: BMW 323CI)

Danskerne er pjattede med at hente brugte biler syd for grænsen. Skats seneste tal viser, at hvor vi for 3 år siden hentede knap 22.000 brugte biler til landet, ja så forventes tallet for i år at lande på cirka 60.000 biler.

Det er blandt andet internettet, der har gjort det nemmere for de kørelystne danskere at finde bilerne i udlandet, skriver Jyllands-Posten.

Luksusbiler i høj kurs

Avisen har talt med flere aktører i markedet, og mange af dem peger på, at det er de dyrere luksusbiler, der specielt får opmærksomhed.

- Det er typisk premiumbilmærker som VW, Audi, Mercedes og BMW, Saab og Volvo, som folk henter. Det er modeller, der at svære at finde herhjemme - fx. en stationcar med dieselmotor og lavt kilometertal, siger Mikael Beck fra bilvurderingsfirmaet Bilpriser.dk til JP.

Hans Jørgen Mogsen, der ejer importbiler.dk vurderer, at på de små rappe vogne kan folk typisk spare omkring 60- 70.000 kroner på biler, der koster 350.000 kroner.

FacebookTwitter