Vi investerer vores tid i netdating

Millioner af timer og kroner bliver brugt i jagten på kærlighed på nettet

Vi bruger mere end én million timer hver måned, på at søge efter kærligheden på nettet (Foto: Camilla Keller © DR)

Hver måned tilbringer voksne på kærestejagt herhjemme tilsammen 1,2 millioner timer foran computeren surfende på diverse netdatingsider. Det viser en optælling, som Danske Medier har foretaget for DR.

- Lige så vel som vi er blevet vænnet til at læse bøger og aviser på nettet, så er vi også vænnet til efterhånden, at internetdating er en helt almindelig og naturlig ting, fortæller samfundsforsker Troels Schultz Larsen. Han har fulgt markedet for netdating tæt siden årtusindeskiftet.

Tiden, vi bruger på netdatingsider, svarer til 7500 fuldtidsjob. Dertil kommer den tid, som vi bruger på datingtjenester på mobiler og tablets.

Søgen efter kærlighed giver rekordregnskab

Og der er penge i trafikken på siderne. For folk er villige til at betale et abonnement på typisk 100-200 kroner om måneden for at kunne komme i kontakt med andre.

- Det er gået fra at være entusiastdrevet; fra nogle unge fyre, der programmerede det her i sammenhæng med et par kopper cola og masser af pizza, til i dag at være nogle store veldrevne virksomheder med penge i ryggen, siger Troels Schultz Larsen.

De store penge i kærlighed har netop ført til et rekordregnskab for Danmarks største datingportal dating.dk. Nettoresultatet for 2013 endte på 28,7 millioner kroner mod 20,1 millioner kroner året før.

- Vi har oplevet en voldsom fremgang i 2013, og det er vi selvfølgelig meget stolte og glade for. Jeg tror, at en af grundene til, at vi er vokset så meget, er, at vi blandt andet har fokuseret meget på tv-reklamer det sidste år tid, og det har givet et godt resultat, siger Morten Wagner, som var med til at grundlægge dating.dk tilbage i 1998.

Men netdating er ikke gratis, derfor handler DR1 Magasine PENGE i onsdag aften om det så er pengene værd, at søge kærligheden på nettet.

Facebook
Twitter