Vi skal spare på emballagen

Hvis det står til miljøminister Connie Hedegard, så skal danskerne i fremtiden ikke udsættes for så meget emballage, som i dag, hvor vi nærmest drukner i det.

Det skal være slut med at forbrugerne drukner i emballage, mener den konservative miljøminister Connie Hedegaard, som nu opfordrer virksomheder og forretninger til at spare på indpakningen. (Foto: DR © DR)

Virksomheder og detailhandel skal lære at bruge mindre pap og plastik, mener ministeren. Hun appellerer til danskerne om at droppe brug-og-smid-væk kulturen.

Det skal være slut med, at håndsæben er pakket ind i cellofan og bagefter lagt i en æske, der siden er pakket ind i folie sammen med to andre æsker, fordi der er tre på tilbud. I hvert fald hvis det står til den konservative miljøminister Connie Hedegaard

Miljøministeren indkalder inden længe en række virksomheder og detailhandlen for at få dem engageret i et projekt om at spare på emballagen.

- Vores emballagemængder vokser fuldstændig hysterisk, og jeg tror ikke, man kan løse problemet gennem beskatning, siger Connie Hedegaard. I stedet vil hun prøve at gøre nogle fremsynede, store virksomheder engageret i at bruge mindre emballage. Hun appellerer også til den almindelige dansker om at droppe brug-og-smid-væk kulturen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk