Vi tror ikke på efterlønnen

Politikerne har travlt med at love, at de ikke vil pille ved efterlønnen. Men et flertal af befolkningen tror, at efterlønnen vil forsvinde inden 10 år.

Bliver der mulighed for at gå på efterløn om 10 år? Det tror tre ud af fire danskere ikke på. (© Colourbox)

Er efterlønnen på vej til at uddø? De fleste politikere siger nej, men spørger man befolkningen er svaret et andet. Hele 74 procent regner nemlig med, at ordningen forsvinder inden for ti år.

Det viser en meningsmåling, Megafon har lavet for Politiken og TV 2. Og billedet er det samme, uanset hvilket parti vælgeren stemmer på.

De konservative - der forrige weekend blæste til kamp mod efterlønnen - er begejstrede for tallene. Politisk ordfører Henriette Kjær ønsker, at regeringen skal tage et opgør med ordningen, når regeringen til foråret fremlægger sin plan for Danmarks økonomi frem mod 2020.

Konservative er glade

- Det er meget meget svært at lave en 2020-plan uden at se på efterlønnen. Jeg kan ikke se, hvordan man ellers skal få den til at hænge sammen, siger hun til Politiken.

Dermed lægger de konservative igen pres på regeringspartneren. Venstre har indtil nu holdt sig til velfærdsforliget fra 2006, der er vedtaget af alle Folketingets partier undtagen SF og Enhedslisten.

Forliget garanterer efterlønnen. Men nu bliver Venstre nødt til at tænke forfra, mener den konservative Henriette Kjær:

- Det er uundgåeligt at komme til at diskutere efterløn. Om man så skal fremrykke velfærdsforliget eller afskaffe efterlønnen helt - det vil komme på tale i den nærmeste fremtid. Det er en debat, Venstre må tage internt, siger hun til Politiken.

Facebook
Twitter