Vi tror ikke vi får folkepension

Tre ud af fire danskere regner med, at folkepensionen enten er forringet eller helt væk, når de skal på pension. Det viser en meningsmåling fra Epinion, som Nykredit har fået lavet.

Tre ud af fire danskere regner med, at folkepensionen enten er forringet eller helt væk, når de skal på pension. Det viser en Epinion, som Nykredit har fået lavet. (© DR Nyheder)

Selv om politikerne har lovet os, at de ikke vil røre ved folkepensionen, så tror vi ikke på dem.

QuickVote: Folkepension

Tre ud af fire - 74 procent - af danskerne mener nemlig, at folkepensionen enten vil være forringet eller helt væk, når de går på pension. Det viser en meningsmåling fra analyseinstituttet Epinion, som Nykredit har fået lavet i juni måned, skriver Business.dk.

- Kun to procent forventer, at folkepensionen er forbedret, og omkring en fjerdedel af os vurderer, at ordningen er uændret i forhold til i dag, den dag vi skal bruge den. Det stimulerer danskernes stadig større appetit på egen opsparing til pension, siger cheføkonom i Nykredit John Madsen.

De unge tror ikke på folkepensionen

Især de unge regner ikke med at få folkepension. 95 procent af de 18-34-årige tror, at folkepensionen er forringet eller afskaffet inden de skal pensioneres.

Og hvis man ser på indkomstgrupper er det faktisk de lavestlønnede med indkomster under 250.000 kroner om året, som er mest skeptiske over for folkepensionens fremtid. 81 procent af dem forventer en forringet folkepension, mens kun 50 procent af de adspurgte, der tjener mere end 500.000 kroner, tror, at folkepension er ringere, når de skal pensioneres.

Facebook
Twitter