Vi vil have grønnere arbejdspladser

Flertallet af danskerne synes, at det er vigtigt, at deres arbejdsplads tænker grønt og ikke sviner miljøet til, viser ny undersøgelse.

Flertallet af ansatte i Danmark ville ønske, at deres arbejdsplads gjorde mere for miljøet. (Foto: © 1165743, Colourbox)

En undersøgelse, Epinion har lavet for DR og Information, viser, at to ud af tre danskere mener, at det er vigtigt, at deres arbejdsplads går foran og bestræber sig på at være miljøvenlig og bæredygtig.

En af dem er Ole Liin, som er lagerchef hos virksomheden Dupont i Grindsted.

- I Danmark er en stor del af at kunne leve og opretholde vores levestandard, at også miljøet overlever, siger han til DR Nyheder.

Klimakommissær: Små og mellemstore virksomheder skal stramme op

Men det er bestemt ikke alle danske virksomheder, der gør nok for at skåne miljøet, siger EU's klimakommissær, Connie Hedegaard. Især de små og mellemstore virksomheder i Danmark kan blive mere grønne, mener klimakommissæren.

- Der er nogle virksomheder, hvor det er fuldstændig tænkt ind i alle mulige led fra kantinen til det, man producerer, og som virkelig har taget det her på sig. Og så tror jeg altså stadigvæk, at vi er et land med rigtig mange små og mellemstore virksomheder, hvor nogle af dem ikke rigtig er kommet i gang, siger Connie Hedegaard til DR Nyheder.

Også godt for profitten

Ifølge Connie Hedegaard vil virksomhederne ikke blot vinde højere anseelser blandt de ansatte, hvis de satser mere grønt.

- Hvis virksomhederne nu på grund af krisen er nede og kigger på alle omkostningerne, så tror jeg også, at de vil finde ud af, at det med at spare på energien, spare på ressourcerne og være meget effektiv i udnyttelsen af ressourcerne, det er også noget, der tjener sig hjem, siger hun.

Hvis du har en god idé til et projekt, der kan forbedre klima og miljø, så kan du melde dig til DR og Dagbladet Informations kampagne "Hvad gør vi nu", som sætter fokus på grøn omstilling. Adressen er voresomstilling.dk.