Viagogo er meldt til politiet for vildledende priser

Forbrugerombudsmanden anklager billettjenesten Viagogo for at sælge dyre billetter til fodboldkampe og koncerter.

De såkaldte billethajer huserer i de danske farvande, når de store koncerter er under opsejling. Især Viagogo og falske Facebook-events skaber problemer. (© Getty Images/ Grafik: Ellen Kirstine Jensen)

Forbrugerombudsmanden har meldt den omstridte billettjeneste Viagogo til politiet for vildledende priser.

Forbrugerombudsmanden har modtaget mange klager fra forbrugere, der har oplevet, at moms, gebyrer og forsendelse først bliver indregnet i løbet af bestillingen på hjemmesiden.

Det er ifølge Forbrugerombudsmanden i strid med reglerne. Billettjenesten sælger billetter til blandt andet fodboldkampe og koncerter.

- Hvis en virksomhed ikke viser den endelige pris inklusive moms og gebyrer, så fremstår produktet billigere, end det reelt er, siger Marie Asmussen, der er fuldmægtig hos Forbrugerombudsmanden.

- Det kan påvirke en forbruger til at tage en anden beslutning, end han eller hun ville have gjort, hvis virksomheden havde oplyst den fulde pris, inden forbrugeren begyndte sin bestilling, siger hun.

Viagogo er grundlagt i Storbritannien, men registreret i Schweiz.

Forbrugerombudsmanden vurderer alligevel, at Viagogo kan retsforfølges, fordi markedsføring og hjemmeside er rettet mod danske forbrugere.

Sagen er overdraget til anklagemyndigheden. Den skal nu vurdere, om der skal rejses tiltale. Viagogo risikerer en bøde for at have brudt loven.

Viagogo er overrasket over, at Forbrugerombudsmanden har anmeldt selskabet. Det skriver Viagogo i en mail.

- Over det seneste år har Viagogo arbejdet kontinuerligt med at lave ændringer på vores platform for at øge transparensen om billetpriser og tilhørende gebyrer og har delt de ændringer med Forbrugerombudsmanden.

Viagogo sælger billetter til sommerens EM-slutrunde for 2.000-5.000 kroner stykket. De officielle priser er 375-1400 kroner. (Arkivfoto) (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Der har fra mange sider været hård kritik af Viagogo gennem årene. Selskabet er kritiseret for at sælge billetter til overpriser.

Der har også været fokus på Viagogo i Folketinget. Men det har vist sig svært at gøre noget ved selskabet. Det skyldes blandt andet, at bevisførelsen er tung.

Google satte sidste år foden ned over for Viagogo, der ikke længere kan købe sig til høje placeringer hos søgemaskinen.

/ritzau/