Viden er mere værd end øl, smør og bacon

De videntunge virksomheder er en endnu bedre forretning for Danmark, end mange havde regnet med.

De videntunge virksomheder - for eksempel inden for medicinalindustrien, er en endnu bedre forretning for Danmark, end mange havde regnet med.

Virksomheder, som bruger en højere andel af teknologi eller viden end andre erhverv, har en højere eksportandel, ansætter flere veluddannede, betaler dem mere og har overlevet krisen bedre end resten af økonomien.

Det er blot nogle af konklusionerne i en ny rapport, der er udarbejdet af analysebureauet eStatistik for Region Syddanmark, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Disse industrier får større og større betydning for Danmark. Fra at vi var ren øl, smør og bacon, har vi set disse videnindustrier langsomt vokse frem. Det er tydeligt, at de er Danmarks fremtidige industrier, siger Kent Nielsen, ejer af eStatistik, til Jyllands-Posten.

Mest viden i Købehavn

Rapporten viser, at hovedstaden har været bedst til at tiltrække videnvirksomheder inden for servicesektoren som blandt andet advokater, softwareudvikling og transport.

Til gengæld har Region Midtjylland den største andel af job inden for videnfremstilling, som blandet andet tæller kemisk industri, medicinalbranchen og produktion af maskiner.

Nordjylland og Region Sjælland har den laveste koncentration af videnvirksomheder.

Facebook
Twitter