VIDEO Analyse: Her er fordelene og ulemperne ved medarbejderselskaber

Fastholdelse af sin arbejdsplads samt et lille overskud kan være fordelene ved regeringens nye medarbejderinvesteringsselskab. Men der er også flere ulemper, vurderer DRs erhvervskorrespondent Nina Munch-Perrin.

Mandag formiddag præsenterede Erhvervs- og Vækstministeriet en ny vækstplan, hvor et af hovedelementerne var et nyt medarbejderinvesteringsselskab - et såkaldt MS.

Den nye selskabsform skal øge de ansattes investeringer i øget produktion indenfor fødevareindustrien ved, at det bliver skattefrit for ansatte i industrien at investere i det nye selskab, der samtidig vil sikre dem en del af fremtidigt overskud indenfor sektoren.

- MS burde være et redskab, hvor man kan investere i at fastholde sin egen arbejdsplads, og hvis der så er vækst, og det går godt, så kan man få mere ud, end det man gav ind i butikken, siger DRs erhvervskorrespondent Nina Munch-Perrin.

Store fordele ved MS'er...

Med medarbejderinvesteringsselskaberne får medarbejdere mulighed for at investere op til 35.000 kroner i sin arbejdsplads, og det giver mulighed for store fordele, vurderer Nina Munch-Perrin.

- Fordelen er, at man som medarbejder kan investere op til 35.000 kroner i sin egen virksomhed i stedet for at sætte dem på en pensionsopsparing, en bankkonto eller ved at købe en aktie, siger hun.

- Så forhåbentlig kan du - ud over at fastholde din arbejdsplads - også tjene lidt på det. Det kan være, at man har skudt 35.000 kroner ind og så får 40.000 kroner tilbage om tre-fire år. Det er dét, der er pointen, siger Nina Munch-Perrin.

...Men lige så store ulemper

Men den nye selskabsform er ikke lutter fordele. Ifølge Nina Munch-Perrin medbringer et nyt medarbejderinvesteringsselskab således flere ulemper.

- Der er masser af ulemper, for det kan jo gå helt galt.

- Det kan være, at virksomheden lukkede, eller at arbejdspladsen alligevel var væk, selvom man har investeret i den. Der er ingen garantier for noget som helst, når man investerer, og det er der heller ikke i dette system, så der er da en risiko for, at man mister pengene igen, siger hun.

- Der kan også være en risiko for, at du ikke får indskuddet forrentet, så man for eksempel gav 35.000 kroner og får 35.000 kroner igen. Man er nødt til at operere med, at det kan gå alle veje, når man investerer, og det vil der også være i dette tilfælde, siger Nina Munch-Perrin.

Se hele analysen af DRs erhvervskorrespondent Nina Munch-Perrin, der blandt andet vurderer fremtiden for medarbejderinvesteringsselskaber, i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk